Banjalučka policija tokom vikenda uhapsila sedam osoba zbog droge

0
10

Banjalučka policija uhapsila je tokom vikenda sedmoro lica zbog krivičnih djela iz oblasti droga, te zbog narušavanja javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja.

Zbog omogućavanja uživanja droga policija je uhapsila lice čiji su inicijali M.V. iz Banjaluke, a zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru lice M.R, takođe, iz Banjaluke.

Kod M.V. je utvrđeno prisustvo kokaina i amfetamina u organizmu, a kod M.R. prisustvo kokaina, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Prilikom hapšenja, od lica M.V. oduzeta je određena količina kokaina, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelom.

Prilikom redovnih poslova, policija je u Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića uočila lice M.P. iz Banjaluke, kako sa displeja mobilnog telefona konzumira bijelu praškastu materiju, a testiranjem je utvrđeno prisustvo amfetamina u organizmu.

Policija je uhapsila i lice B.Ć. iz Banjaluke koje je vozilo neregistrovano vozilo, a za koje je kontrolom utvrđeno da u Registru novčanih kazni duguje 2.476 KM.

Prilikom testiranja kod uhapšenog je utvrđeno prisustvo amfetamina u organizmu.

Policija je uhapsila i lice S.S. iz Laktaša, te Z.J. i I.F. iz Banjaluke, kod kojih je pronađena i oduzeta određena količina marihuane.

Od januara do septembra na području Policijske uprave Banjaluka evidentirana su 503 slučaja zloupotrebe droga, 59 krivičnih djela i 444 prekršaja, zbog čega je 440 lica lišeno slobode, a oduzete su različite vrste droga.

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka obavili su kriminalističku obradu dva lica iz ovog grada S.B. i J.M. zbog sumnje da su iz više marketa ukrala različite artikle, vrijedne 619 KM, u periodu od 11. jula do 13. oktobra.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv ovih lica slijedi dostavljanje izvještaja Okružnom tužilaštvu Banjaluka o počinjenim krivičnim djelima.

Ostavite komentar