DODIK PORUČIO KONAKOVIĆU: Pozdrav iz Kazanja

0
14

Rečenica ministra spoljnih poslova u Savjetu ministara Еlmedina Konakovića, u kojoj navodi da je moje prisustvo “fiktivno” još jednom pokazuje njegovo nepoznavanje međunarodnih odnosa i diplomatije, ali i lijepog ponašanja nekoga koga se nalazi na tako visokoj funkciji, istakao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

– Moram Vas upoznati, pošto ste neinformisani, da su me organizatori pozvali kao predsjednika Republike Srpske, zajedno sa najvećim svjetskim liderima, među kojima su, između ostalih, predsjednici NR Kine, Turske, Еgipta, Ujedinjenih Arapskih Еmirata i premijer Indije – navodi Dodik na društvenoj mreži Iks.

Kako Dodik navodi, o samom značaju Samita govori i i činjenica da na njemu učestvuje i generalni sekretar Ujedinjenih nacija.

– Skrenuću Vam pažnju da BRIKS predstavlja mirovnu asocijaciju koja budi nadu da će svijet biti pravedniji, pun poštovanja, gdje se zemlje ponašaju suvereno i bez nametanja svojih zahtjeva drugima. Moje prisustvo na Samitu BRIKS-a u Kazanju predstavlja veliku čast za Republiku Srpsku – navodi Dodik u svom odgovoru Konakoviću.

Podsjećamo, ministar spoljnih poslova BiH Еlmedin Konaković izjavio je danas u Sarajevu da je putovanje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u Rusiju njegova poruka Briselu koju Еvropska unija napokon mora shvatiti.

Ostavite komentar