Uhapšen “poručnik” Vračarskog klana

0
14

Španska policija uhapsila je ”poručnika” Vračarskog klana i bliskog saradnika Nikole Vušovića, poznatog kao ”Ludi Džoni”, na osnovu međunarodne potjernice koju je za njim raspisala Srbija zbog ubistva, te Austrija zbog otmice, a i u Španiji je osumnjičen za ranjavanje!

Baš kao i ”Ludi Džoni” i ovaj bjegunac od pravosuđa je lociran i uhapšen u Barseloni u saradnji sa Еvropolom i MUP-om Srbije.

”Osumnjičeni se nalazio u bjekstvu nakon što je učestvovao u ubistvu člana rivalskog klana koji je nestao u martu 2020. godine, a čije je tijelo kasnije pronađeno kod Sopota u Srbiji, sa ranom od vatrenog oružja”, saopštila je španska Nacionalna policija.

U saopštenju se navodi da je Vračarski klan, koji je ogranak Kavačkog klana, bio u teritorijalnom sukobu sa Škaljarskim klanom još od 2014. godine i zaplijene pošiljkse kokaina u Valensiji, te da je u međusobnim obračunima ubijeno više od 60 ljudi.

”Uhapšeni bjegunac se tereti i da je u Austriji učestvovao u otmici i mučenju pripadnika rivalske bande, koji su ga nakon pozivanja u hotel pod izgovorom da posluju, kidnapovali i pretukli, tražeći od njegogov oca 1.000.000 evra za njegovo oslobađanje”, navodi se u saopštenju.

Ističu da je hapšenje realiziovano u saradnji sa Еvropolom i kroz međunarodnu istragu i ЕNFAST tim, uz zapaženu saradnju sa istražiocima iz Austrije, Srbije, Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Francuske i Italije. Nakon višegodišnje istrage bjegunac je lociran u Španiji, odnosno Barseloni.
”Bjegunac je instruisao svoje saradnike i porodicu da preduzimaju mjere kontra nadzora. Usljed pritisaka istražilaca pridržavao se strogih bezbjednosnih mjera i stalno je mijenjao identitet. Koristio je četiri fiktivna identiteta, mijenjao fizički izgled, te vršio kontranadzor kako bi na vrijeme uočio prisustvo policije prije nego što bi napravio bilo kakav pokret. Te mjere bezbjednosti usvojila je čitava njegova okolina i članovi porodice koje je uputio u te tehnike kako bi izbjegli istragu koja bi mogla dovesti do njegovog mjesta boravka”, saopštila je Nacionalna policija.

Naglašavaju da su istražne radnje omogućile da se bjegunac locira u veoma specifičnom području Barselone i nakon opsežne akcije usljedilo je njegovo hapšenje.

”Ovim hapšenjem, kojem se pridodaje i hapšenje ”Ludog Džonija” od 18. oktobra, zadat je težak udarac vrhu Vračarskog klana”, navodi se u saopštenju.

Ostavite komentar