Apokaliptične scene u SAD-u: Zbog “super magle” 158 vozila učestvovalo u sudaru, broj žrtava stalno raste

0
27

Najmanje sedam ljudi je poginulo nakon što su „super magla“ dima iz močvarnih požara u Luizijani i gusta magla izazvali brojne masovne saobraćajne nesreće u kojima je učestvovalo 158 vozila, prenosi “AP”.

Povrijeđeno je 25 ljudi, a broj poginulih bi mogao porasti dok spasioci nastave čistiti mjesta nesreće i tragati za žrtvama, rekla je policija.

Guverner Džon Bel Edvard (John Bell Edward) pozvao je ljude da daju krv i zamolio da se mole za povrijeđene i ubijene.

– Kombinacija dima od požara i guste magle je opasna i želim zamoliti sve stanovnike Luizijane u pogođenim područjima da budu krajnje oprezni dok putuju – napisao je guverner na X, bivšem Twitteru.

Snimci i fotografije olupine pokazuju ono što je izgledalo kao beskrajno smetljište automobila na putu. Vozila su smrskana, nabijena jedna pod drugo, a neka su zahvaćena plamenom. Mnogi su stajali pored puta i gledali sa nevjericom katastrofalnu scenu, prenosi Guardian.

Vlasti su objasnile kako su se neka vozila zapalila nakon prvog sudara. Jedno od vozila uključenih u nesreće bila je cisterna koja je prevozila „opasnu tečnost“, navela je policija.

– Nakon što se cisterna ukloni, službe prve pomoći moći će bolje procijeniti vozila u tom neposrednom području. Moguće je da se lociraju dodatne žrtve – poručili su iz policije.

Vlasti su zamolile javnost da se javi ako imaju nestalog člana porodice koji je putovao tim područjem.

 

Ostavite komentar