Bajagina majka Jovanka ima 90 godina, kao djevojčica preživjela logor u Jasenovcu

0
157

Rok muzičar Momčila Bajagića Bajagu uslikan je u centru Beograda dok je šetao sa svojom majkom Jovankom, koja ima 90 godina.

Iako gazi devetu deceniju života, Jovanka je veoma vitalna, te je sve vrijeme samostalno hodala i to brzim korakom. Pored toga što je zadivila prolaznike svojom vitalnošću, ona je oduševila mnoge i svojim damskim stajlingom i držanjem, prenosi Blic

Međutim, to nije jedino zbog čega se Jovanki treba diviti. Naime, Jovanka je preživjela Jasenovac, i danas je živi svjedok golgote koja se dešavala u najozloglošenijem logoru na prostoru bivše Jugoslavije za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Pjevač o ovome nikada nije govorio, sve do premijere filma “Dara iz Jasenovca”, za koji nije bio siguran da li da dozvoli majci da pogleda.

– Moja majka je živela u Hrvatskoj kada su pokupili nju i sve članove njene familije i odveli u logor. Svi muškarci iz njene porodice su stradali. Na koji način je ona uspela da se spase tih strahota ne želim i ne mogu da pričam – kazao je Bajagić.

– Razmišljam da li je pametno da joj dozvolim da u subotu gleda film. Ona ima jaku želju i moraću da joj pustim, ali znam da će se potresti mnogo i da će to biti teško veče za sve nas. Ja sam odgledao film. Odlično je urađen i jako je težak za gledanje. Napravljen je profesionalno i na dobar način je odrađena jedna jako teška tema. Oduševila me je devojčica koja glumi Daru. Ona nije profesionalni glumac, ali je uspela da se izbori sa ulogom koja je jako zahtevna – istakao je ranije Bajaga.

(Glas Srpske)

Ostavite komentar