BOLNICI U TREBINJU URUČEN TRANSPORTNI INKUBATOR Dodik: Nastavak ulaganja u zdravstveni sektor Srpske

0
34

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će izgradnjom nove bolnice u Trebinju i rekonstrukcijom u Zvorniku i Prijedoru biti okončana obnova kompletnog bolničkog sektora u Srpskoj, nakon čega će pažnja biti usmjerena na druge oblasti u zdravstvu, poput iskorišćenja banjskih potencijala za rehabilitaciju.

Nakon uručenja transportnog inkubatora i opreme za novorođenčad u Bolnici Trebinje, Dodik je izjavio novinarima da će se narednih godina, u saradnji sa lokalnim zajednicama, raditi na tome da svi domovi zdravlja budu dovedeni na najveći mogući nivo, a za pet godina ponovo će se ulagati u novu opremu u bolnicama.

Podsjetivši da je u prošlogodišnjoj humanitarnoj akciji “S ljubavlju hrabrim srcima” prikupljeno oko 1,1 milion KM od pojedinaca, ustanova i institucija, predsjednik Srpske je naglasio da je prilikom nabavke opereme iz tih sredstava sve bilo prepušteno Udruženju pedijatara Republike Srpske koji su odlučivali šta je potrebno.

“Posebno mi je drago kad vidim entuzijazam kod medicinskog osoblja, jer sva oprema koju nabavljamo može da bude beskorisna ako nemate ljude koji su privrženi poslu i vole posao koji obavljaju, a oprema je tu da im pomogne i olakša”, rekao je Dodik.

On je naveo da je ukupna vrijednost opreme koja je nabavljena u ovoj humanitarnoj akciji oko 1,2 miliona KM i da je raspoređena porodilištima širom Srpske.

Dodik je najavio da će se nastaviti sa zanavljanjem opreme u bolnicama jer se tehnologija brzo razvija, te ukazao da je neophodno obezbijediti i kvalitetnu edukaciju medicinskog osoblja za njeno korišćenje.

“Ovi inkubatori biće dio opreme za novu bolnicu u Trebinju i biće nabavljeno sve što bude neophodno da bi bila kompletno opremljena, prije svega za građane Trebinja, koji zaslužuje savremenu bolnicu”, naglasio je Dodik.

Predsjednik Srpske je zahvalio medicinskom osoblju u trebinjskoj bolnici što je istrajalo da radi u staroj bolnici u uslovima koji su, kako je rekao, morali da budu bolji, dok ne bude završena nova, čija je vrijednost oko 128,5 miliona KM i finansira se direktno iz budžetskih sredstava.

Bolnica Trebinje je u prošlogodišnjoj humanitarnoj akciji “S ljubavlju hrabrim srcima” koja s realizuje pod pokroviteljstvom predsjednika Srpske Milorada Dodika, dobila transportni inkubator, dva stacionarna inkubatora, kolica za intrahospitalni prevoz novorođenčadi, pulsni oksimetar i perfuzor, a vrijednost opreme je skoro 115.000 KM bez PDV-a.

Ostavite komentar