Brnabić: Sjednica SB UN bila istorijska, čula se istina o KiM

0
32

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je jučerašnja sjednica Savjeta bezbjednosti UN bila istorijska i da je svjetska javnost tokom obraćanja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na toj sjednici čula istinu o srpskom stradanju na Kosovu i Metohiji.

– Nije svjetska javnost samo ponovo čula o stradanju srpskog naroda i drugih nealbanaca na području KiM, već je po prvi put čula od predsjednika Srbije jasne argumente i dokaze da ono što Aljbin Kurti i privremene institucije samouprave u Prištini rade jeste zločin protiv čovječnosti – rekla je Brnabić za RTS.

Brnabić je dodala da je Vučić mudro otvorio raspravu sa argumentom ukidanja platnog prometa, odnosno ukidanja dinara na teritoriji KiM, što je životno važno za Srbe i srpsku zajednicu na tom prostoru.

– To se pokazuje kao posljednji čin u dugom nizu i vremenskom periodu, sistemski, planski, dobro osmišljeno, namjerno, Aljbin Kurti i privremene institucije samouprave u Prištini kreiraju nepodnošljive uslove za život srpskog naroda na KiM, čime izazivaju nepopravljivu štetu za opstanak srpskog naroda, što je zločin protiv čovječnosti – rekla je ona.

Predsjednica Vlade Srbije je naglasila da je prvi put sasvim jasno predsjednik Vučić argumentovano iskoristio te termine da pokaže da je to što Kurti radi srpskom narodom na KiM zločin progona, odnosno zločin protiv čovječnosti.

Ona je istakla i da je predsjednik u govoru podsjetio i na stvari koje je u dužem vremenskom periodu Kurti namjerno činio protiv srpskog naroda na KIM.

Ostavite komentar