BRUKA NA AKADEMIJI POVODOM DANA GRADA: Ni ove godine nije prošlo bez incidenta, priznanje uručeno pogrešnoj osobi

0
70

Nestručnosti i loše organizacije nije manjkalo ni ove godine na svečanoj akademiji povodom Dana grada Banjaluka. Tako su na sinoćnjoj dodjeli najvećih priznanja grada Banjaluke uručili jednu pogrešnoj osobi. Kako saznajemo, ovo nije jedini slučaj jer skoro niko od nagrađenih nije preuzeo svoje već tuđe priznanje.

“Radovao sam se današnjem danu jer je za Dan Grada moj drugar trebao da dobije nagradu za svoja postignuća u NIR-u. Gledam uživo prenos svečane akademije i vidim neki haos na bini. Prvog ga prozivaju-izlazi N.N. dobitnik, prima nagradu, vraća se na svoje mjesto. Kasnije N.N. djevojci dodjeljuju njegovu plaketu. Njega više niko ne proziva, jer je umjesto njega izašla pogrešna persona, a njegova nagrada na kraju je završila u rukama treće osobe. Rezime- saradnice GUBL-a nisu u stanju uskladiti raspored ljudi, redoslijed prozivanja koji će odgovarati tome i nagrade koje pripadaju njima. Ne znam kako nešto složenije mogu uraditi. Po meni izuzetno sramna dodjela.

P.s. Mislim da sam već komentarisao kako silni lektori u GUBL-u prošle godine nisu znali deklinirati muško prezime nego mi na nagradi stoji dodjeljuje se Stefanu Kremenović(u)”, naveo je prošlogodišnji dobitnik priznanja, a kome su na plaketi pogrešno deklinirali prezime.

Drašku Stanivukoviću nisu dovoljni silni lektori, čak njih četiri, ali ni savjetnici te godinama od početka svog mandata pravi greške epskih razmjera, a koje građani očigledno više ne praštaju.

Ostavite komentar