Gašić: Osumnjičeni “tragao” za Dankom znajući da ju je prethodno ubio

0
82

Bratislav Gašić, ministar unutrašnjih poslova Srbije, rekao je da je jedan od osumnjičenih za ubistvo male Danke, na poziv svog direktora, tragao za djevojčicom znajući da ju je prethodno ubio.

Rekao je da je potraga za malom Dankom tragično završena i da je zločin koji je nad njom počinjen potresao Srbiju.

“Pripadnici MUP-a Srbije su nakon detaljne provere uhapsili S.J. i D.D., osumnjičene da su automobilom udarili Danku pa telo bacili na deponiju”, rekao je Gašić.

Prema svim informacijama kojim raspolažu, iznio je retrospektivu cijelog događaja.

Sin je, podsjetio je Gašić, majki Ivani Ilić tražio vodu i dok ju je uzela, shvatila je da Danke nema. Pozvala je muža i policiju.

“Danka je izašla iz dvorišta i kretala se asfaltom što potvrđuju dva očevica. Vozilo u kojem su bili S.J. i D.D. je udarilo devojčicu. Automobilom je upravljao D.D. dok je S.J. prebacio telo preko alata. Tokom vožnje su se dogovorili da telo negde bace”, naveo je Gašić.

Neko ih je nakon toga sreo i pitao da li su vidjeli djevojčicu, a oni su odgovorili negativno.

S.J. je, prema riječima Gašića, po pozivu direktora išao da traži djevojčicu znajući da ju je prije toga ubio.

“Bez griže savesti”

Prema riječima Gašića, do sada je, u okviru istrage, urađeno 15 poligrafskih ispitivanja, a neki istražioci spavali su, malte ne, po svega dva sata. Provjeravali su, dodao je Gašić, i da li je majku neko pratio. Pretraženo je uže i šire lice mjesta, a stotine pripadnika MUP-a Srbije učestvovalo je u potrazi.

“Osumnjičeni se pridružio potrazi bez imalo griže savesti”, rekao je Gašić.

Ostavite komentar