Gorjela bolnica na Zlatiboru: Među evakuisanim pacijentima ima i 30 djece

0
81

Požar koji je pola sata prije ponoći izbio u Specijalnoj bolnici za bolesti štitne žlijezde i bolesti metabolizma “Čigota Zlatibor” – lokalizovan je u sedam sati.

Trenutno se radi na dogašivanju. Vatra je zahvatila krov i posljednji sprat zgrade. Među evakuisanim pacijentima ima i tridesetoro djece. Nema povrijeđenih, prenosi RTS.

Načelnik Odjeljenja za vanredne situacije u Užicu Saša Cicvarić rekao je za RTS da će se uviđaj obaviti u najkraćem mogućem roku.  Dolaskom na lice mjesta vatrogasci-spasioci su zatekli požar u reazbuktaloj fazi.

Cicvarić kaže da je plamen zahvatio krov, a da je cijeli šesti sprat napravljen od drvene konstrukcije, plastičnog krovnog pokrivača, tako da je bilo otežavajućih okolnosti.

– Vatru je gasilo 47 vatrogasaca sa 11 vozila do sedam sati kada je požar lokalizovan – istakao je Cicvarić.

Dodaje da je 114 pacijenata uspješno i brzo evakuisano.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)


Direktor Specijalne bolnice Aleksandar Simić rekao je za RTS da je u 23.30 obaviješten o požaru na petom spratu bolnice i da je odmah došao na lice mjesta.

– Tu su već bili radnici treće smjene kako zadravstveni radnici tako i nemedicinska služba obezbjeđenja koji su krenuli sa evakuacijom pacijenata, spuštanjem pacijenata na niže spratove. Bilo je i 30 djece – rekao je Simić.

Prema riječima direktora Specijalne bolnice, sve je proteklo u najboljem redu.

Ostavite komentar