Hapšenja u Banjaluci i Zenici, pronađeni droga i oružje

0
25

Više lica uhapšeno je u akciji “Meta dva” u kojoj je pretreseno 16 lokacija u Zenici i jedna u Banjaluci. Pronađena veća količina droge i oružja.

Pretrese u Zenici izvršili su pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a u Banjaluci pripadnici MUP-a Republike Srpske.

Pretresi objekata i lica vrše se s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu da posluže kao dokaz u daljem postupku, kao i lociranja i hapšenja lica koja su meta akcije.

Aktivnosti su sprovedene juče u poslijepodnevnim časovima i jutros, po naredbama Opštinskog suda u Zenici, saopšteno je MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Lica se sumnjiče za krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i teška krađa.

Više podataka o rezultatima pretresa, kao i drugim preduzetim mjerama i radnjama biće saopšteno tokom dana.

Aktivnosti se preduzimaju pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona u saradnji sa MUP-ovima Republike Srpske i Srednjobosanskog kantona.

Ostavite komentar