N1 – Neetično ponašanje: Ignorisanje užasnih komentara na vijest o tragičnoj smrti djevojke

0
57

Portal N1 ne održava etičke standarde u suočavanju s užasnim komentarima na svojoj platformi

Portal TV N1, jedan od najvećih srbomrzačkih, medijskih izvora u regionu, objavio je vijest koja bi izazvala tugu i šok u svakom normalnom čovjeku ali ne i pratiocima N1. Djevojka je preminula nakon pada s 24. sprata zgrade.

Ono što je zaprepašćujuće i neprihvatljivo, jeste to što N1 nije preduzeo adekvatne mjere kako bi uklonio užasne i ismijavajuće komentare koji se pojavljuju u komentarima na vijest o stravičnoj smrti mlade djevojke.

Umjesto da se fokusiraju na pružanje objektivnih informacija i osiguranje poštovanja prema tragičnom događaju, N1 po ko zna koji put nije ispunio svoju odgovornost kao medijska kuća. Na njihovim stranicama ostaju komentari koji ismijavaju smrt djevojke i izražavaju nepoštovanje prema njenom životu i tragediji koju su njezini porodica i bližnji doživjeli.

Medijske organizacije imaju važnu ulogu u oblikovanju percepcije javnosti i promovisanju empatije i poštovanja. Ignorisanje takvih neprimjerenih komentara, N1 šalje jasnu poruku svojim čitaocima i dopušta da se na njihovoj platformi šire mržnja i okrutnost.

Dok se društvo suočava sa izazovima u digitalnim vremenima, Ignorisanje užasnih komentara na vijest o smrti djevojke predstavlja neetičko ponašanje i neodgovorno novinarstvo, što i nije ništa novo za N1.

U nastavku možete pročitati neke od užasnih komentara.

(vijesti365.com)

Ostavite komentar