INFORMACIJE IZ AMBASADA SAD U BiH: Sprema se atentat na Dodika

0
61

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić istakla je u Јutarnjem programu RTRS da postoje određene informacije iz kruga američke Ambasade da se predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku sprema atentat.

– Obavještajci sigurno rade na provjeri svih tih informacija – istakla je Vulićeva.

Kaže da se priprema “novi Nikola Gardović”.

– Pitanje je ko će biti od nas novi Gardović. Zato su posjekli stabla kod Suda BiH, tačno za snajperski pogled – navela je Vulićeva.

Ističe da je suštinski problem pitanje imovine.

– U BiH ima veliki broj ruda i drugih nalazišta, a najviše u Srpskoj. Zato su bacili oko na imovinu. Američki i britanski ambasador su natjerali Vladu FBiH proda zemlju u Varešu jednoj britanskoj kompaniji – istakla je ona.

Navela je da su posljednje prijetnje koje su upućene njoj, suštinski upućeni Srpskoj i srpskom narodu.

– Mi pozivamo na suživot i praštanje i poštovanje Dejtonskog sporazuma, a oni se naoružavaju i prijete novim sukobima. Ovo je prijetnja svim Srbma. Oni su osokoljeni i od međunarodne zajednice koja ih podržava – navela je Vulićeva.

Poručila je da je BiH zemlja beznađa.

– Mi uopšte ne živimo u demokratiji, ovo je teški protektorat. Sudije i tužioci u pravosuđu BiH primjenjuju nepostojeći zakon američkog ambasadora Majkla Marfija – istakla je Vulićeva.

Ostavite komentar