Izabrana nova Vlada Srbije

0
45

Skupština Srbije izabrala je večeras novu Vladu Srbije na čelu sa predsjednikom Milošem Vučevićem.

Za novu vladu glasalo je 152 od 213 prisutnih poslanika, 61 je bio protiv. Uzdržanih nije bilo, a odsutno je bilo 37 poslanika.

Nova Vlada Srbije imaće 31 člana, od čega pet ministara bez portfelja.

Nova vlada ima trećinu novih imena u odnosu na prethodnu Vladu Srbije koju je predvodila Ana Brnabić, prenosi Tanjug.

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar finansija je Siniša Mali, potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, ministar odbrane je Bratislav Gašić, a ministar spoljnih poslova Marko Đurić.

Potpredsjednik Vlade i ministar zaštite životne sredine i vodoprivrede je Irena Vujović, potpredsjednik Vlade bez resora je Aleksandar Vulin.

Goran Vesić je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Dubravka Đedović Handanović ministar rudarstva i energetike, Tomislav Momirović – ministar unutrašnje i spoljne trgovine.

Maja Popović je ministar pravde, Јelena Žarić Kovačević ministar državne uprave i lokalne samouprave, Tomislav Žigmanov ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Tanja Miščević je ministar za evropske integracije, Slavica Đukić Dejanović ministar prosvjete, Adrijana Mesarović ministar privrede, Aleksandar Martinović ministar poljoprivrede, Zlatibor Lončar ministar zdravlja.

Nemanja Starović je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Milica Đurđević Stamenkovski ministarka za brigu o porodici i demografiju, Zoran Gajić ministar sporta, Nikola Selaković ministar kulture, Milan Krkobabić ministar za brigu o selu.

Јelena Begović je ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Husein Memić ministar turizma i omladine, Dejan Ristić ministar informisanja i telekomunikacija, a Darko Glišić ministar za javna ulaganja.

Novica Tončev, Đorđe Milićević, Usame Zukorlić, Nenad Popović i Tatjana Macura su ministri bez portfelja.

Ostavite komentar