KAP KRVI, GPS, BAZNE STANICE: Policija traga za Dankom Ilić (2) već mjesec dana

0
87

Djevojčica Danka Ilić (2) ubijena je 26. marta ove godine u Banjskom Polju, a za zločin kakav Srbija ne pamti osumnjičeni su Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50), koji odbijaju da otkriju lokaciju na koju su prebacili tijelo s deponije.

Istraga ubistva Danke Ilić nastavlja se paralelno s intenzivnom potragom za njenim tijelom.

Iako pronalazak njenog tijela može odgovoriti na brojna pitanja, mnogi do sada prikupljeni dokazi su na vještačenjima i biće od ključnog značaja za cijeli postupak.

Jedan od ključnih dokaza jeste kap krvi koja je pronađena u automobilu kojim su osumnjičeni, navodno, udarili Danku Ilić.

Kap krvi izuzeta je kao dokaz i poslata na DNK analizu, nakon čega je potvrđen identitet ubijene Danke Ilić.

Kako je „Blic“ pisao, dvojica osumnjičenih su automobil nakon nesreće očistili kiselinom kako bi uklonili krv, međutim, jedna kapljica im je promakla.

Priznanje Dejana Dragijevića

Jedan od bitnih dokaza jeste i iskaz koji je Dejan Dragijević dao u tužilaštvu kada je i priznao da je zadavio Danku Ilić.

Njegovo saslušanje je tada trajalo više od dva sata.

Prema nezvaničnim informacijama, on je tada otkrio i da je imao pomagače uz pomoć kojih je sklonio tijelo Danke Ilić sa deponije.

Dragijević je rekao je da su mu u skrivanju tijela pomogli brat i otac.

Dejanov otac i brat su zbog toga odmah uhapšeni. Otac se u tužilaštvu branio ćutanjem, dok je brat preminuo nepuna dva dana nakon hapšenja.

GPS zabilježio kretanje

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić je na vanrednoj konferenciji za novinare, na kojoj se govorilo o detaljima ubistva Danke Ilić pokazao i fotografije na kojima su prikazani detalji sa GPS uređaja koji je bio u automobilu kojim su upravljali osumnjičeni za ubistvo.

Gašić je tada istakao i da je njihovo kretanje „bilo vrlo simptomatično“ da 150 metara od mjesta gdje su se zaustavili u dvorištu porodice Ilić, to je dvorište gde je bila Ivana Ilića sa svojim djecom, tih 150 metara prešli su za 5,5 minuta.

Putem sistema za praćenje službenog vozila utvrđeno je i da su osumnjičeni otišli do deponije za koju se sumnja da je bila prvo mjesto na kojoj su sakrili tijelo djevojčice. GPS je zabilježio da su se na deponiji zadržali 1,41 minut.

Bazne stanice

Policija je tokom istrage provjeravala sve bazne stanice koje su i pomogle u hapšenju osumnjičenih i vezale ih za mjesto zločina, međutim, one nisu pomogle i u potrazi za tijelom djeteta.

Od kako je djevojčica Danka Ilić nestala 26. marta u Banjskom polju, prema riječima ministra Bratislava Gašića, registrovano je 46.000 logova telefonskih brojeva.

Analize su pokazale da su bazne stanice zabilježile da su se telefoni osumnjičenih u kritično vrijeme nalazili u Banjskom polju, odnosno mjestu na kom se djevojčici izgubio svaki trag.

Mjesec dana potrage za Dankom Ilić

– S tim u vezi zabilježeno je i kada i gdje su se kretali osumnjičeni i to u tih kobnih 40 minuta koliko je Danka Ilić bila u Banjskom polju gdje je stigla sa majkom i bratom, dok je nisu ubili i bacili na deponiju – objašnjava izvor.

Takođe, presretnuto je 175.000 komunikacija – telefonskih i putem SMS poruka.

Dvojica osumnjičenih su od prvog dana bili „na radaru“ policije.

Osumnjičeni „pali“ na poligrafu

Zbog rasvjetljavanja nestanka Danke Ilić (2) iz Bora urađeno je 15 poligrafskih ispitivanja, među kojima i osumnjičenih za smrt devojčice, Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića, rekao je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

Njegova izjava da je jedan imao reakciju, a drugi odloženu reakciju zbunila je laike, a stručnjak za poligrafsko ispitivanje objašnjava da to znači da su obojica „pala“, samo na različitim pitanjima.

Podsjetimo, Danka Ilić nestala je 26. marta ispred porodične kuće u naselju Banjsko Polje kod Bora. Istog dana pokrenuta je masovna potraga u kojoj su u prvom momentu učestvovali i građani.

Ministar policije Bratislav Gašić saopštio je na konferenciji za medije da su za smrt osumnjičena dvojica zaposlenih u borskom vodovodu, koji se sumnjiče da su službenim automobilom udarili djevojčicu u blizini kuće, potom je stavili u gepek i bacili na divlju deponiju.

Obojica osumnjičenih su priznala, ali tijelo i dalje nije pronađeno.

blic.rs

Ostavite komentar