Ko je muškarac koji je nožem ubijen u Banjaluci: Imao burnu prošlost, hapšen u policijskoj akciji

0
109

Zvonimir Stefanović (53), koji je ubijen u banjalučkom naselju Borik, imao je burnu prošlost i operativno je dovođen u vezu sa zloupotrebom narkotika.

Stefanović u policijskim evidencijama važi kao osoba sklona konzumiranju droge, a 2014. godine je hapšen u akciji “Čistač 2”, a svojevremeno je radio i kao obezbjeđenje u pojedini klubovima u Banjoj Luci.

Nakon suđenja Stefanović je u prvostepenom postupku osuđen na tri i po godine zatvora, ali mu je Vrhovni sud Republike Srpske kaznu povećao na pet i po godina. Osim njega u istom predmetu osuđeno je još 10 optuženih na ukupno 36 godina i tri mjeseca zatvora.

Grupi se na teret stavljalo da su dilovali heroin, marihuanu i metadon u Banjaluci, Prijedoru, Kotor Varošu i Laktašima.

Stefanović je ubijen u stanu u kojem je živio kao podstanar. Njegovo tijelo pronađeno je sa ubodnom ranom u predjelu grudnog koša. Navodno su u stanu bile još dvije osobe, koje su privedene i još nije poznato da li imaju status svjedoka ili osumnjičenih.

– Na mjestu događaja izvršen je uviđaj pri čemu je konstatovano da se radi o krivičnom djelu ubistvo, koje je izvršeno od nepoznatog počinioca. Tužilac je naložio da se preduzmu sve istražne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela i otkrivanju počinioca. Naložena je i obdukcija koja će biti izvršena u Zavodu za sudsku medicinu RS, saopćili su iz OJT Banja Luka, piše Srpskainfo.

Ostavite komentar