Ko je Šerif Patković, Hamasovac iz Zenice?

0
118

Čovjek koji se stavio “kao čovjek i zapovjednik” na raspolaganje Hamasu u Gazi je danas visokopozicionirani član SDA, pa se, sasvim opravdano, postavlja pitanje da li je Hamas slijedeća faza ove propale stranke?

Šerif Patković, zvani geler, izazvao je pravu uzbunu u BiH kada je, pred Rezekom Namorom, ambasadorom Palestine u BiH, ispalio da se stavlja na raspolaganje terorističkoj jedinici Hamas. Nijedna ambasada u BiH nije reagovala, naravno.

“Brigada pokreta El Hamas nastala iz političkog krila Mladomuslimanskog bratstva mene duboko podsjeća na Sedmu (Muslimansku brigadu Armije BiH) i ja kao komandant, evo kažem i ambasadoru, ali i kao čovjek stavljam se na raspolaganje u datom trenutku da im se pridružim “, rekao je Patković, dok su ga prisutni „počastili“ aplauzom.

Pazite na ovo Mladomuslimansko bratstvo-to je organizacija koja je svoje uporište jako imalo u Aliji Izetbegoviću. Nije je zaboravio ni sin Bakir. Članove ove organizacije je redovno primao u zgradi Predsjedništva i zdušno dizao četiri prsta, kao simbol ovog bratstva.

Muslimansko bratstvo je panislamistička politička organizacija razgranata širom islamskog svijeta, čiji je cilj u državama u kojima muslimani čine većinu preuzeti vlast i uspostaviti šerijatski poredak. U ostvarivanju svojih ciljeva koriste sve moguće metode – od izlaska na izbore, do terorizma.

Iz Muslimanskog bratstva potekle su brojne terorističke organizacije, među ostalima i Hamas, palestinsko krilo ove organizacije osnovano 1988., koje je 2006. preuzelo vlast u Pojasu Gaze i izvelo niz terorističkih napada. U posljednjem od 7. oktobra, koji je izazvao krvavu izraelsku odmazdu, ubili su 1.500 ljudi u Izraelu.

Šerif Patković, koji im se stavlja na raspolaganje, je bio predvodnik zločinaca zloglasne Sedme brigade tzv. Armije BiH. Sami su sebe zvali Alahovi ratnici. Po zlu ih se sjećaju preživjeli Hrvati Srednje Bosne.

Poslije rata bio je ministar za boračka pitanja u ZE-DO kantonu. Ispred SDA, naravno. I ovo zapravo podsjeća na pravi karakter ove stranke. SDA je čekala pravi trenutak i učvršćivanje vlasti da pokaže pravo lice. To lice je podrazumijevalo muslimanske brigade i čišćenje srpskih i hrvatskih kadrova iz sistema odlučivanja u državnoj zajednici.

Nesrećni Patković je samo dio tog sistem, ali dio koji nas upozorava i tjera da budemo na oprezu.

Očigledno da neki smatraju da se stvari u BiH nisu završile i da ova zajednica nije baš po ukusu mnogih.

Ostavite komentar