Koncert “Poklon Republici”: Identifikacija mladih sa Srpskom – važno za budućnost

0
64

Godišnjim koncertom banjalučkog Univerziteta pod nazivom “Poklon Republici”, obilježen kraj akademske godine i Svjetski dan muzike. Nastupilo je više od 80 izvođača iz Simfonijskog orkestra Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci i simfonijskog orkestra Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

U duhu Svjetskog dana muzike, kada se promovišu različiti muzički žanrovi, uz simfonijske orkestre nastupio je di-džej Mladen Tomić.

Koncert je održan pod pokroviteljstvom Kabineta predsjednika Republike Srpske.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras uoči godišnjeg koncerta banjalučkog Univerziteta pod nazivom “Poklon Republici” da je važno da se mladi snažno identifikuju sa Srpskom, jer to garantuje budućnost.

– Ovo je divno veče muzike koje je posvećeno Republici Srpskoj. Svi ljudi, uključujući i akademsku zajednicu veoma su privrženi Srpskoj, a to na najbolji način pokazuje i organizacija ovog koncerta – rekao je Dodik.

Dodik je istakao da Univerzitet u Banjaluci ostvaruje svoju važnu društvenu i akademsku ulogu.

– Želim da zahvalim svima koji su doprinijeli tome da snaga Univerziteta u Banjaluci, jednako kao i Univerziteta u Istočnom Sarajevu, raste u posljednim godinama. To je ono za šta se borimo svi zajedno – poručio je Dodik.

Ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željko Budimir izjavio je da godišnji koncert banjalučkog Univerziteta povodom završetak nastave u akademskoj godini treba da postane tradicionalan.

– Koncert bi trebalo da postane tradicionalan i na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, jer ćemo samo na ovaj način dati smisao našem visokom obrazovanju koji nije samo učenje, izlaženje na ispite i držanje nastave, nego i nauka i umjetnost. Kada se to spoji, onda to daje vrhunski rezultat – rekao je Budimir.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin izjavio je da godišnji koncert banjalučkog Univerziteta povodom završetka akademske godine treba da uđe u kalendar kulturnih manifestacija Republike i grada Banjaluka.

Gajanin je ocijenio da je koncert opod nazivom “Poklon Republici” spektakularan događaj čija je organizacija bila izuzetno složena.

Ostavite komentar