LINČ U SARAJEVU: Goganović fizički napadnut

0
98

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović napadnut je juče u Sarajevu nakon političkog sudskog procesa predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, potvrdio je šef Kabineta zamjenika ministra odbrane Aleksandar Nikolić.

Nikolić je rekao da je ministar odbrane Zukan Helez, nakon najave podizanja krivične prijave protiv zamjenika ministra odbrane zbog prisustvovanja obilježavanju Dana Republike, indirektno pozvao bošnjački narod na linč Goganovića.

On je naglasio da je Goganović sklonjen u službeno vozilo i na taj način zaštićen od linča, dodavši da su napadači sve vrijeme uzvikivali: “Živio beg Helez, smrt Srbinu Goganoviću”.

– Uprkos veoma neprijatnoj situaciji, zamjenik ministra ostao je dostojanstven i smiren, ne dozvoljavajući da ga napadači isprovociraju. On je izrazio žaljenje zbog činjenice da ministar Helez vrši pravno nasilje nad njim i indirektno poziva na linč – naglasio je Nikolić.

Nikolić je dodao da očekuju od nadležnih institucija da reaguju na ovaj huliganski napad i vrijeđanje zamjenika ministra Goganovića.

Ostavite komentar