Ljekari UKC Srpske prijavljeni Tužilaštvu BiH

0
56

Ljekari UKC Srpske Milan Simatović i Velimir Škrbić iz Banjaluke prijavljeni su Tužilaštvu BiH u okviru akcije “Spartakus” zbog sumnje da su počinila više krivičnih djela, među kojima i primanje mita, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Nezvanično saznaju da ih terete da su pomagali  Bojanu Raoniću, svjesni da se nalazi izvan BiH te sve organizovali preko advokata Dragana Stupara..

– Organizirali su medicinski prijem i hospitalizaciju za druga lica u ime Bojana Raonića, te prikupljenu dokumentaciju iskoristili u postupku podnošenja apelacije Ustavnom sudu BiH za odgađanje izvršenja kazne zatvora – kazao je izvor blizak istrazi.

Protiv pomenutih je Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijela izvješaj tužilaštvu.

Kako je saopšteno iz MUP-a Srpske, navodeći inicijale, prijavljenima se osim krivičnog djela primanje mita na teret stavlja i pomoć počiniocu poslije učinjenog krivičnog djela i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

– Za navedena lica postoji osnov sumnje da su u periodu od februara 2020. godine do 30. decembra 2021. godine, izršila navedena krivična djela vršeći službenu dužnost u jednoj Javnoj zdravstvenoj ustanovi u Banjaluci – navedeno je u saopštenju MUP-a Srpske.

Policija je u akiji “Spartakus”  početkom februara uhpšeni su Banjalučki advokat Dragan Stupar iz Banjaluka te Zvorničani Bojan Đokić i Strahinja Pandurović iz Pala.

Kako su podsjetili u policiji tokom akcije na području Banjaluke, Istočnog Sarajeva i Zvornika izvršeno je više pretresa stambenih objekata, prevoznih sredstava i lica lišenih slobode.

– Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske tada je Tužilaštvu BiH podnijela Izvještaj protiv ukupno deset lica zbog izvršenih krivičnih djela organizovani kriminal, neovlašteni promet opojnih droga te pranje novca, zatim falsifikovanje isprave, pomoć izvršiocu poslije izvršenog krivičnog djela i davanje dara ili drugih oblika koristi –  navedeno je u saopštenju.

Prema nezvaničnim informacijama iz akcije “Sparakus” u okviru te istrage  se koriste  dokazi i saznanja pribavljena iz aplikacija Skaj  i Anom, a grupa koja je obuhvaćena akcijom se dovodi u vezu sa Zvorničaninom Bojanom Raonićem koji u Belgiji služi zatvorsku kaznu zbog organizovanog kriminala i trgovine drogom.

Dragan Stupar je bio Raonićev branilac u postupku koji se vodio protiv njega u BiH, te se sumnja da su u tom postupku pribavljani nezakoniti dokazi među kojima je i medicinska dokumentacija.

Ostavite komentar