“Mediji u SAD plaše se intervjua sa Putinom, ljuti su na Karlsona”

0
62

Američki novinar Glen Grinvold poručio je da su korporativni mediji u SAD ljuti na voditelja Takera Karlsona, koji je najavio intervju sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, jer se, kako kaže, plaše zato što će Amerikanci “konačno čuti drugačiju perspektivu”.

-Američki korporativni mediji udavili su Amerikance desetinama intervjua sa ukrajinskim predsjednikom Zelenskim kom nisu postavili nijedno provokativno pitanje. Sada se pretvaraju da su ljuti zbog toga što će Karlsonov intervju sa Putinom, koji još nisu vidjeli, biti urađen na sličan ulizički način – napisao je Grinvold na društvenoj mreži Iks.

Prema njegovim riječima, “korporativni novinari su ljuti što Karlson intervjuiše Putina isključivo zbog toga što se plaše da će Amerikanci konačno čuti drugačiju perspektivu”.

-Takvi novinari postoje da promovišu američku propagandu – naveo je Grinvold, koji je poznat po tome što je dok je radio u „Gardijanu“ 2013. godine objavio seriju tekstova o američkim i britanskim programima nadzora ljudi širom svijeta na osnovu povjerljivih dokumenata koja je pojedinim medijima dostavio uzbunjivač i bivši službenik američke Agencije za nacionalnu bezbjednost (NSA)  Еdvard Snouden.

Taker Karlson je juče, nakon nekoliko dana provedenih u Rusiji, potvrdio da je došao u Moskvu zbog planiranog intervjua sa Putinom.

-Večeras sam u Moskvi. Ovdje sam zbog intervjua sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. To radimo zato što je to naš posao. Mi se bavimo novinarstvom. Naša dužnost je da informišemo ljude – rekao je Karlson u video-snimku objavljenom na društvenoj mreži Iks.

Njegova posjeta Rusiji naišla je na kritike velikog broja zapadnih medija i pojedinih političara koji su tražili da mu se zabrani ulazak u SAD.

Ostavite komentar