Medvedev: Velike šanse da Bajden izgubi na izborima

0
33

Velike su šanse da predsjednik SAD DŽozef Bajden izgubi na predsjedničkim izborima u Americi sljedeće godine, naveo je zamjenik predsjedavajućeg Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

On je na “Telegramu” napisao da se Bajdenova administracija suočava sa opozivom, što nije vjerovatno, ili sa porazom na izborima, koji je “vrlo vjerovatan”.

“Oni su stoga pribjegli gruboj taktici ucjene, stalnoj histeriji i loše procijenjenim insinuacijama upućenih nama”, istakao je Medvedev.

Prema njegovim riječima, iako postoje istorijski presedani primitivnog ucjenjivanja Kongresa SAD u kojem se “daje novac nekome”, jer se u suprotnom američke vlasti moraju same “boriti protiv Rusa”, najnoviji zaokret u politici SAD sadrži “nešto novo”.

“Konkretno, Bijela kuća nikada ranije u američkoj istoriji nije izdvojila toliko novca iz federalnog budžeta za drugoligašku zemlju koja se bori na ivici kolapsa”, napomenuo je Medvedev, aludirajući na Ukrajinu, za koju je napisao da je igrala ne tako skrivenu ulogu u očiglednim šemama korupcije u koje su trenutni američki “izvršni lider” i članovi njegove porodice direktno umiješani.

Medvedev je naglasio da još od Kubanske krize 1962. godine nije postojala toliko stvarna prijetnja od direktnog sukoba Rusije i NATO-a koji može da vodi ka trećem svjetskom ratu, prenio je TASS.

On pretpostavlja da će američka administracija nesumnjivo obezbijediti dodatna finansijska sredstva za režim u Kijevu, ako ne ove, onda sljedeće godine, kako bi “po svaku cijenu održala svoje ratom vođene poslovne poduhvate”.

Ostavite komentar