Mrtvački sanduk pred Narodnom skupštinom: Gnusan čin opozicije uznemirio građane

0
37

U krajnje degutantnom pokušaju protesta ispred Narodne skupštine Republike Srpske, predstavnici udruženja “Restart Srpska” donijeli su mrtvački sanduk, simbolizujući “sahranu demokratije”. Ovaj čin, koji je uključivao i održavanje “opjela demokratiji”, izazvao je negodovanje i osudu javnosti.

Ovaj gnusan čin udruženja “Restart Srpska” zaslužuje svaku osudu zbog neprimjerenog korištenja simbola koji su duboko lični i emotivni. Korištenje mrtvačkog sanduka u političke svrhe prelazi svaku granicu dobrog ukusa i pokazuje nedostatak poštovanja prema građanima koji se osjećaju uvrijeđeno i prestrašeno.

Događaj je uznemirio građane koji su svjedočili protestu, izazivajući negativne reakcije i pitanja o prikladnosti takvih metoda protesta.

Javna osuda nije izostala jer ovakvi “potezi” nisu u skladu s demokratskim načelima i civilizovanim javnim diskursom.

Protest ispred Narodne skupštine Republike Srpske ostaće upamćen kao primjer neprimjerenog izražavanja političkog nezadovoljstva. Javna osuda ovog čina odražava kolektivno mišljenje da politički protesti trebaju biti vođeni s dostojanstvom i poštovanjem prema svim građanima a ne cirkuskim tačkama, uznemiravanjem građana i kršenjem zakona.

U svakom slučaju, kada se uzme u obzir ko je organizovao ovaj užasni događaj, jasno je da tu nema mjesta za bilo kakvo iznenađenje.

Ostavite komentar