Napad u Stocu: Mladiće u “mercedesu” izgurali “golfom” s puta pa pretukli

0
64

M.A. (20) iz Poplašića – Stolac prijavio da je policiji, da  je „mercedes“ u kojem se vozio sa još četvoricom mladića, na magistralnom putu iz Mostara prema Stocu, sa puta izgurao „golf“, a potom su sva četvorica pretučena, prijavio je jedan od njih.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) je saopštio da je policijskoj stanici Stolac je M.A. prijavio da je upravljao „mercedesom“ i da u mjestu Masline – Stolac došlo do udara u zadnji dio njegovog vozila, u koji odara „golf“ nepoznatih registarskih oznaka.

Usljed udara, dodaje se u prijavi, njegovo vozilo je stjerano s puta.

-Iza „golfa“ su stala još dva vozila, BMW i „pasat“ iz kojih je izišla grupa od oko 10 lica, maskiranih i sa bejzbol palicama, koji lupaju po njegovom vozilu na koje bacaju baklje, nakon čega nasrću na mladiće koji su se skupa s njim nalazila u vozilu, te ih udaraju palicama po čitavom tijelu – precizirali su iz MUP-a HNK, prenose „Nezavisne“.

Nakon toga su napadači vozilima pobjegli u nepoznatom pravcu.

-Zajedno s prijaviteljem u vozilu su bili E.G. (21) iz Stoca, D.B. (22) iz Gorice – Stolac i F.B. (18) iz Gorice – Stolac. Sva četvorica imaju povrede neutvrđenog stepena, te im je ukazana pomoć u Domu zdravlja Stolac, nakon čega je D.B. upućen na CUM Mostar, dok su E.G., M.A, i F.B. upućeni u RMC dr „Safet Mujić“ Mostar – naveli su u policiji.

O ovom slučaju jutros se oglasio federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar, koji je objavio na društvenim mrežama da je u Stocu pretučeno četvoro povratničke djece.

Ostavite komentar