NASTAVLJA SE TEROR: Pripadnici tzv. kosovske specijalne jedinice pretukli Srbina

0
48

Pripadnici tzv. kosovske specijalne jedinice pretukli su Srbina Vladu Babudovca iz sela Bube kod Zubinog Potoka i nanijeli mu povrede po glavi i tijelu zbog kojih ima 15 šavova.

Babudovac je za Kosovo onlajn ispričao da su ga specijalci pretukli juče na pravdi Boga i da sada strahuje da će ga opet maltretirati.

Kako ističe, sve se desilo dok je išao do druga.

Oni su ga, kako kaže, zaustavili, legitimisali, pretresli mu kola i tražili dokumenta.

– Dao sam im srpska dokumenta, tražili su mi kosovsku ličnu kartu, rekao sam im da nemam. Nisam im je dao, a imao sam kosovsku ličnu kartu, jer mi je automobil registrovan na srpske tablice. Zato sam im rekao da nemam – naglasio je.

Dodaje da su ga držali pola sata, nakon čega su ga pustili.

Zatim je otišao kod druga, a potom oko 20.20 krenuo prema kafani koju drži njegov rođak, kada su ga specijalci opet zaustavili.

– Tu su me izveli iz kola, opet me pretresali i pitali me: “Koga pratiš, koga čekaš?”. Odgovorio sam im da nikoga ne pratim, da sam pošao u kafanu kod brata da uzmem bratanca da ga povezem. Opet su me pitali: “Koga pratiš?”. Uzeli su mi telefon, gledali listu poziva, ništa nisu mogli da nađu – rekao je Babudovac.

Zatim su mu, kako kaže, uzeli telefon u kojem su naišli na sliku gdje ima uslikanu “kosovsku” ličnu kartu pa su mu rekli: “Koga lažeš da nemaš kosovsku ličnu kartu, jesi li ovo ti?”.

– Odgovorio sam da jesam, onda su mi preturali po torbici i našli kosovsku ličnu kartu. Pa su me pitali: “Što je nisi dao?”. Objasnio sam im da to nisam uradio iz straha jer nemam registrovano vozilo na kosovske tablice, već na srpske, pa sam dao srpska dokumenta – rekao je on.

U tom trenutku na jednoj Telegram grupi stigao je komentar, a policajci su vidjeli poruku koju je napisao jedan od korisnika a koja je glasila “Kosovo je Srbija”.

– I oni su to pročitali. Onda je krenulo sa pitanjima: “Šta pratiš ovo, je li Kosovo Srbija”, pa su počeli da me biju. Tu su me bili, jedan od njih me je opsovao i uzeo pištolj, repetirao. Držali su mi ga na sljepoočnicu, drugi je odmahnuo rukom i počeo na kolegu da se dere što je uzeo pištolj. Tu su me nečim udarili od pozadi, imam osam ili devet kopči i kod usne, imam četiri kopče. Četvorica su me bila. Mijenjali su se, nisu svi odjednom – naglasio je.

Poslije napada, Babudovac je otišao kod ljekara gdje su ga pregledali, zašili mu povrede sa oko 15 kopči i snimili mu glavu. Kako dodaje, sve je prijavio danas u policijskoj stanici.

– Danas sam bio u Policijskoj stanici u Zubinom Potoku da prijavim slučaj i dao sam izjavu. Rekli su mi da će me narednih dana kontaktirati iz Policijskog inspektorata. Za sebe se ne plašim, ali strijepim zbog svoje porodice. Ovdje živim i ne bih želio da imam probleme, da me maltretiraju kasnije – poručio je Babudovac.

TagsKiM

Ostavite komentar