NESTAO VOJNIK IZ ČAJNIČA: Saslušan u u policiji i od tada mu se gubi svaki trag

0
38

Porodica Drage Tanaskovića, pripadnika Oružanih snaga BiH iz Čajniča traga za tridesetogodišnjim mladićem, za kojeg tvrde da je nestao nakon što je priveden u Policijsku stanicu u Foči.

Porodica Drage Tanaskovića, pripadnika Oružanih snaga BIH iz Čajniča traga za tridesetogodišnjim mladićem, za kojeg tvrde da je nestao nakon što je priveden u Policijsku stanicu u Foči.

Cijeli slučaj komentarisao je Tanaskovićev stric, Radoš.

– Radi kod vojske u Bileći, policija ga je pokupila 25. marta, oko ponoći, a zadržan je na ispitivanju do 26. marta u Policijskoj stanici Foča i kažu da je pušten u 21.05. Od tada je nestao, nije se javio kući u Čajniče, nije se javio na posao, nema ga. Niko nam ništa ne govori, mnogo smo zabrinuti šta se desilo. Šta god da je uradio neka odgovara. Ono što znamo je da ga je prijavio neki momak Njegoš, da li je on priveden, da li se čula ta druga strana, mi ne znamo. Ali momka od 30 godina nigdje nema. Pokušavamo doći do bilo kakve informacije, da li je živ uopšte? Tri noći su prošle od tada, ovo je četvrti dan. Nestao je čovjek, momak od 30 godina u centru grada i niko ništa – kaže za Klix Radoš Tanasković, stric od Draga Tanaskovića.

Tanasković je navodno priveden zbog sumnje da je počinio krivično djelo Iznuda u pokušaju.

– Ako je kriv neka odgovara, ali neka se ispita i osoba koja ga tuži, jer njega sad nema. Ako je on stvarno prijetio nekome, zašto se taj neko ne ispita? Bojimo se najgoreg. Molimo sve ljude, ako znaju nešto ili imaju neku informaciju da nam jave. Posljednji put je viđen u Foči. Molim vas ljudi pomozite nam da nađemo Draga – očajan je Dragov stric Radoš Tanasković.

Kaže kako policija koja ga je odvela, ne daje nikakve odgovore.

– Tvrde da su ga pustili, a mi smo prijavili nestanak. Molim ljude ako nešto znaju da nam jave na broj 065 469 690, poručio je Tanasković.

Iz policije u Foči još uvijek se nisu oglasili o ovom slučaju.

PU Foča: U toku potraga za nestalim licem

Policijski službenici Policijske uprave Foča intenzivno tragaju za licem Tanasković Dragom (rođen 1994. godine) iz Čajniča čiji je nestanak prijavljen Policijskoj stanici Čajniče 28. marta 2024. godine u 8.00 časova, saopšteno je iz ove uprave.

– Nestalo lice je poslednji put viđeno uvidom u sistem video nadzora javnih površina opštine Foča na lokaciji “Јužni most slobode” na putnom pravcu Foča-Ustikolina 26.marta. 2024. godine oko 21.10 časova – ističe se u saopštenju.

Navodi se da je lice srednje razvijenosti, visine oko 175 cm, smeđe kratke kose, smeđih očiju oi srcolikog oblika lica.

– Lice je na sebi imalo tamnoplavu jaknu sa kapuljačom, pantalone od teksasa djelimično poderane na lijevoj nogavici iznad koljena i patike – navodi se u saopštenju.

Policijska uprava Foča uputila je apel svim građanima ukoliko vide nestalo lice ili dođu do bilo kakvih saznanja o istom, da to prijave najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatani broj telefona “122”.

Ostavite komentar