Očuh seksualno zlostavljao pastorku (12), pa dobio godinu dana kućnog zatvora

0
40

Muškarac (42) iz Rume priznao je krivicu i sklopio sporazum sa Osnovnim javnim tužilaštvom nakon optužbi za seksualno uznemiravanje svoje pastorke (12). Priznao je da je godinama seksualno zlostavljao djevojčicu, te je osuđen na godinu dana kućnog zatvora. Ova situacija izazvala je ogorčenje i zabrinutost kod oca žrtve.

Prema riječima oca žrtve, djevojčica je bila izložena seksualnom zlostavljanju više puta dok su bili sami kod kuće. Ogorčeni otac navodi da je optuženi smišljeno vršio napade i tražio od djevojčice da mu radi “grozne stvari”, čime je naneo trajnu štetu detetu.

– Ogorčen sam. Kako neko ko je dodirivao moje dete može da dobije tako blagu kaznu i to nakon što je moja ćerka za ceo život oštećena – kaže za Kurir otac devojčice i objašnjava na koji način je okrivljeni seksualno zlostavljao pastorku.

– Taj čovek je godinama pipkao moje dete. Svaki put bi je napao kada bi bili sami kod kuće, uvek je gledao da moja bivša partnerka ne bude u njihovoj blizini. Smišljeno je sve radio, a od nje je tražio da mu radi neke grozne stvari. Znao je da uđe u njenu sobu dok spava i da je dodiruje. Naježim se kad pomislim na sve te gadosti – kaže uznemireni otac.

Kako dodaje, njegova bivša partnerka pozvala ga je 1. maja nakon dugogodišnjeg izbjegavanja i rekla da postoji problem vezan za njihovu ćerku.

– Bivša ima problema sa okrivljenim i u nekoliko navrata je i bežala od njega, ali mu se na kraju uvek vraćala. Kako mi je tada rekla, devojčica je popustila u školi, a navela je i “da mora da proveri neke informacije i ukoliko su one tačne da li ću stati iza nje i podržati je”. Jedna osoba joj je rekla da je videla kako njen muž dodiruje našu ćerku i da to nije prvi put. Javila mi se ubrzo nakon toga, ispričala mi je sve, a onda smo zajedno otišli u policiji i prijavili slučaj  – kaže on.

Djevojčica je zatim, kako kaže, poslata na ljekarski pregled koji je utvrdio da nije bilo silovanja.

– Dete mi na svu sreću nije silovano, ali je preživelo pakao. Budi se noću, plače, ustane i teško diše. Nije joj lako, ali smo sada zajedno nakon toliko godina i učiniću sve da joj pomognem – kaže sagovornik i dodaje da se sa bivšom partnerkom sporazumno dogovorio oko starateljstva i da je djevojčica od sada kod njega.

– Ćerka je kod mene i imamo dobar odnos, kao da smo ceo život živeli zajedno. Srećan sam što smo zajedno i nadam se da ćemo zajedno pregurati ovaj period koji želimo što pre da zaboravimo – ističe on.

Ostavite komentar