Osumnjičeni za ubistvo u Banjaluci negirao zločin, ispričao svoju verziju priče

0
52

Dragan Jelača (48) iz Čelinca, jedan od osumnjičenih za ubistvo Saše Kisina (49), saslušan je u tužilaštvu i negirao je krivično djelo, potvrdio je ovo “Glasu” njegov advoakt Milan Petković.

– Branjenik je ispričao svoju verziju događaja i da tvrdi da nije kriv. Kako je rekao on je sa Kisinom bio u dobrim odnosima kao brat i nije imao nikakvog motiva da učini ono što ga terete. Ispričao je šta se desilo i da nije učestovovao u tom ubistvu – rekao je advokat Petković.

Osim Jelače za ovaj zločin su osumnjičeni i tužilaštvu predati David Kostić (46) i Valentina Stojanović (20) iz Laktaša.

Jelača je ispričao da su on i ubijeni Kisin živjeli u napuštenoj kući i da je kobnog dana u javnoj kuhinji sreo dvoje Roma, Davida Kostića i Valentinu Stojanović, koj su došli iz Srbije koje je i pozvao da prespavaju kod njega jer nisu imali gdje.

– Po dolasku u kuću ih je upoznao sa Kisinom. David je u kući izvadio flašu votke, kao i Valentina, te su zajedno pili sa Sašom. Pio sam pivo iz limenke i popio ih oko četiri. Primijetio sam da David i Valentina nešto puše i izgledali su izgubljeno. Pitao sam ih šta je to, a oni su mi rekli da je marihuana – rekao je Jelača tužiocu.

Kako stoji u njegovoj izjavi, tokom pijanke Valentina je sjela Kisinu u krilo, a on ju je odgurnuo, te ošamario Davida.

– Rekao sam im da prestanu i oni su se smirili, a Saša je ubrzo otišao u obližnji market kupio četiri ili pet velikih flaša piva koje smo pili zajedno. Nakon nekog vremena sam otišao na spavanje u drugu prostoriju. Ubrzo me probudila buka iz susjedne prostorije u kojoj su bili Saša i drugo dvoje osumnjičenih – rekao je Jelača u izjavi.

Naglasio je da je kada je čuo galamu ustao i otišao da vidi šta se dešava.

– Saša je ležao i David ga je udarao nogom u glavu i skakao mu po glavi. Valentina je Sašu udarala nogom po genitalijama i skakala mu po stomaku. Odmah sam pritrčao i odgurnuo njih dvoje. Saša je imao povrede po glavi i tijeli te sam ga okrenuo na bok i dao mu malo vode i umio ga, Davao je znakove živote – ispričao je u svojoj odbrani osumnjičeni Jelača.

Prema njegovim riječima, ubrzo poslije toga je došla policija i zatekla ga kako briše Sašu, dok su drugo dvoje osumnjičenih sjedili na krevetu. Policija ga je, kako je rekao, pitala šta su to uradili, a on je odgovorio da pitaju one koji sjede na kauču. Jelača je priznao da je novčanik žrtve uzeo sa stola i predao policiji.

Kako saznaje Glas, zločin je pred tužiocem negirao i osumnjičeni David Kostić.

Ovaj stravičan zločin desio se u ponedjeljak uveče u napuštenoj kući u banjalučkoj Ulici Jovana Dučića.

Zločin je otkriven nakon što su se iz kuće u Ulici Jovana Dučića čuli buka i svađa. Intervenisala je patrola policije i u kući su zatekli Kisina kako leži u besvjesnom stanju sa vidnim povredama po cijelom tijelu. Osumnjičeni su bili pored njega i policija ih je zatekla u okrvavljenoj odjeći i obući u kući gdje Kisin ležao krvav i bio u besvjesnom stanju. On je prevezen odmah u UKC Republike Srpske, gdje preminuo. Nakon hapšenja osumnjičenih utvrđeno je da su bili teško pijani i kod Jelače u krvi izmjereno 2,4 g/kg alkohola u krvi, a kod Kostića 1,72 g/kg, a kod Stojanovićeve 1 g/kg alkohola u krvi. Svi su pohapšeni i na teret im se stavlja teško ubistvo.

Ostavite komentar