Ovo su razbojnici koji su ukrali milione u Banjaluci

0
53

Banjalučka policija rasvijetlila je pljačku dva miliona maraka od vlasnice mjenjačnice J. Š. u naselju Lauš i utvrdila da iza svega stoji čak deset državljana Gruzije, od čega su trojica izvršioci, a sedmorica pomagači.

Načelnik PU Banjaluka Đurica Vukelić kaže da je preduzet niz radnji na otkrivanju počinilaca te da uhapšen jedan državljanin Gruzije na aerodromu u Sarajevu. Kako saznaje ATV u pitanju je Noe Tvalbeišvili.

ATV je u posjedu fotografija uhapšenog, ali druge dvojice direktnih izvršilaca filmske pljačke.

Podsjećamo, trojica razbojnika ukrala su u utorak dva miliona maraka od vlasnice mjenjačnice u banjalučkom naselju Lauš.

”Duži vremenski period određeni državljani Gruzije su prisutni na teritoriji BiH, gdje su došli sa namjerom da vrše krivična djela. Na meti su im bila lica koja imaju mjenjačnice. Radi se o međunarodnoj organizovanoj kriminalnoj grupi”, rekao je Vukelić.

On kaže da su svi imali jasno podijeljene uloge i da su pojedinci dovozili vozila u grad koji je meta krivičnog djela. Potom su se avionom ili autobusima vraćali u svoju zemlju, a druge formacije su imale zaduženja da identifikuju i prate žrtve.

”Oni su utvrđivali životne navike žrtava. Ulazili su u mjenjačnice, pratili radnike i vlasnike i utvrđivali na koji način iznose novac. U grupi su bili pojedinci koji su obezbjeđivali stanove i drugu logistiku, ali i pojedinci koji su bili zaduženi za izvršenje krivičnih djela i to bez upotrebe oružja”.

On kaže da su nekoliko djela osumnjičeni izvršili na području Federacije BiH, ali da u tim djelima šteta nije bila velika kao u Banjaluci.

Kako je rečeno na konferenciji za medije Policijske uprave Banjaluka, policija i dalje intenzivno traga za pljačkašima.

Ostavite komentar