PARADOKS: Nebojša iz Trstenika ima IQ 203, njegove izume i danas koriste Mercedesovi kamioni, a na birou proveo 20 godina

0
76

Nebojša Milošević iz Male Sugubine, kod Trstenika, ima nevjerovatnih IQ 203.

Bio je konstruktor mjenjača za “jugo 45”, “jugo 55” i “Floridu”, a njegova konstruktorska rješenja i dan-danas koriste “Mercedesovi” kamioni.

Bio je inovator i prvi njegov patent – mašinu za prikupljanje polena, je otkupila “Dalmacija bilje” iz Dubrovnika.

Kada je jedan od svojih patenata ponudio Zastavi, oni su ga zaposlili i tamo je uspjesno radio (racionalizujuci proizvodnju), sve do 1993 godine.

Paradoksalno, Milošević je na birou rada proveo 20 godina – od 1993. do 2013. godine kada je otišao u starosnu penziju.

Nije dobio ni otpremninu kao ni jednu jubilarnu nagradu za 27 godina izuzetno uspešnog radnog staža. Ali, genije nije stao. Od 1993 – 2013. podigao je 1.100 stabala lješnika na 1,5 hektar zemljišta, a kasnije povećao za još pola hektara. Konstruisao je za sebe pet mašina za kamenorezačku radionicu.

U svojoj radionici nacrtao je više od 10.000 portreta za nadgrobne spomenike. Njegov posljednji izum je analogno homogramska antena sa kojom pronalazi vodu za bunare. Konstruisao je i napravio mašine za branje lješnika, mašinu za kalibraciju lješnika, mašinu za krcanje lješnika, a trenutno pravi i mašinu za odvajanje jezgra od ljuske lješnika.

Ostavite komentar