POKUŠALI ZATAŠKATI SLUČAJ: Sinovi Rame Isaka brutalno pretukli mladića na benzinskoj pumpi

0
70

U ranojutarnjim časovima na benzinskoj pumpi “DHD” u Zenici došlo je do ozbiljnog fizičkog sukoba. Prema policijskim izvorima, u incidentu su učestvovali Arnel i Aldin Isak, sinovi federalnog ministra unutrašnjih poslova, koji su brutalno pretukli A. J. rođenog 2000. godine i nanijeli mu teške tjelesne povrede. Povrijeđeni je u besvjesnom stanju hitno prebačen u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje su mu konstatovane povrede opasne po život.

Nadležni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona je upoznat s događajem, a osobe povezane s incidentom su ispitane u svojstvu osumnjičenih. Policija je potvrdila da će, nakon prikupljanja svih dokaza, protiv osumnjičenih biti podnesen izvještaj za krivično djelo “Učestvovanje u tuči”.

Dodatno, postoje navodi da je Ramo Isak pokušao uticati na policijski zapis događaja, te je izvješteno o brisanju snimaka nadzornih kamera koje su zabilježile incident.

Ovi razvoji događaja jasno ukazuju na povezanost visokopozicioniranog Rame Isaka, u cilju da zataška brutalno i bahato ponašanje sinova batinaša.

Istraga je još uvijek aktivna, a više informacija će biti dostupno kako se situacija razvija. Redakcija Vijesti356 nastaviće pratiti ovaj slučaj i izvještavati o novim saznanjima.

Ostavite komentar