Politički fenomen u Novom Sadu – Od čega i od koga novosadski opozicionari brane Dinka Gruhonjića? (FOTO)

0
38

Na jučerašnjem političkom skupu ispred Rektorata u Novom Sadu okupili su se opozicioni političari, profesionalni demonstranti i dio profesora sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu u cilju pružanja podrške govoru mržnje od strane Dinka Gruhonjića.

Postavlja se sasvim logično pitanje od koga i od čega okupljeni brane Dinka Gruhonjića?

U Novom Sadu se dešava jedan potpuno nezabilježeni politički fenomen gdje dio opozicije i akademske zajednice podržava govor mržnje i napada studente koji se zalažu za mir i toleranciju.

Na ovaj način dio opozicije duboko zadire pre svega u autonomiju Univerziteta u Novom Sadu, dok sa druge strane direktno podržavaju skandalozne riječi Dinka Gruhonjića.

Među prisutnima koji su davali podršku Dinku Gruhonjiću zbog govora mržnje bio je dugogodišnji predsjednik LSV Nenad Čanak, zatim Brajan Brković iz pokreta Bravo, Radivoje Jovović i Mladen Cvijetić iz stranke Zajedno.

 

Foto: nsuzivo.rs

 

Foto: nsuzivo.rs
Foto: nsuzivo.rs

Podsjećamo, studenti Univerziteta u Novom Sadu su 28. marta blokirali Filozofski fakultet gdje su tražili smjenu profesora Dinka Gruhonjića zbog govora mržnje. Blokada je okončana nakon pregovora tokom jučerašnjeg dana između rektora Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Dejana Madića, prof. dr Borisa Dumnića dekana Fakulteta tehničkih nauka i prof. dr Patrika Drida dekana Fakulteta sporta i fizičke kulture i studenata.

Na linku koji slijedi možete da pogledate cjelokupan sporni snimak Dinka Gruhonjića:

nsuzivo.rs

Ostavite komentar