Priština odbila poziv za dijalog u Briselu

0
31

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković potvrdio je da je Priština odbila poziv za dijalog glavnih pregovarača na tehničkom nivou koji je trebalo da se održi sutra u Briselu.

Prema njegovim rijačima, sada treba svima da bude jasno da je Priština posvećena isključivo teroru nad Srbima, prijetnjama, eskalaciji i izazivanju novih kriza umjesto dijalogu.

“Dok odbija da učestvuje u razgovorima, /premijer samoproglašenog Kosova/ Aljbin Kurti nastavlja da preti Srbima dodatnim policijskim albanskim snagama, za koje kaže da se neće zaustaviti ni na jugu, ni na severu”, naglasio je Petković.

Petković je naveo da je specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak 30. oktobra mejlom uputio poziv Beogradu i Prištini na novu rundu dijaloga.

“Beograd je odmah na taj poziv potvrdno odgovorio putem mejla 2. novembra i dodatno naveo da će naša delegacija doći u Brisel na razgovore s obzirom na važnost nastavka razgovora posebno u pravcu deeskalacije i stabilizacije prilika na terenu” rekao je Petković za Tanjug.

Petković je naveo da je EU obavijestila Beograd sutrašnji sastanak u Briselu otkazan jer je pregovarač Priština Besnik Bisljimi taj poziv odbio.

Ostavite komentar