Promovisan strip sa 22 priče Branka Ćopića

0
86

Udruženje strip autora i obožavalaca stripa Republike Srpske “Deveta dimenzija” predstavilo je na Sajmu knjiga u Beogradu svoje izdanje “Stripovijetke – Branko Ćopić”.

Predsjednik ovog udruženja Zoran Pejić je tim povodom rekao da su ove godine na Sajmu knjiga predstavljene “Stripovjetke”, odnosno 22 priče pisca Branka Ćopića u stripu.

“Ovaj strip je objavljen prije pet dana i sadrži 22 stripa i ilustrovane 22 Ćopićeve priče, a odziv je fantastičan”, naveo je Pejić, dodajući da su strip priče otvorene sa “Ježevom kućicom”.

On je rekao da je Ćopić kao pisac fantastičan i zahvalan za ilustrovanje i bavljenje stripom.

“Imali smo fantastičan odziv naših crtača. Oni su sami birali koje priče će da ilustruju”, rekao je Pejić, prenosi Srna.

On je dodao da su, osim stripova, tu i tri teksta koja se bave Ćopićevom biografijom, prikazom stripova koji su objavljeni, a tu je i jedan zanimljiv rad glumca, muzičara, scenariste i režisera Nikole Pejakovića Kolje o temi Branka Ćopića.

Naslovnu stranu je radio strip crtač iz Beograda Aleksa Gajić, a stripovi se mogu naći u striparnicama širom Republike Srpske.

Pejić je na promociji na štandu Republike Srpske rekao da od osnivanja 2012. godine ovo udruženje učestvuje na Sajmu knjiga, te podsjetio da je prvo izdanje stripa bilo Petar Kočić u stripu, drugo Aleksa Šantić u stripu, a ovo treće Branko Ćopić u stripu.

On je dodao da je Pejaković, koji je veliki ljubitelj stripa, napisao “Izmišljenu priču” koja je smještena na sam kraj stripovanih priča Branka Ćopića.

Dalji put su promocije širom Republike Srpske gdje je velika potražnja, dok se u Srbiji može kupiti u striparnici “Alan Ford” na Novom Beogradu. On je dodao da će se pojaviti uskoro i Petar Kočić u stripu na kineskom jeziku. Na samom izdanju su učestvovali crtači iz Republike Srpske.

Ostavite komentar