Prva reakcija Trampa

0
44

Donald Tramp, bivši američki predsjednik, koga je porota na sudu u Njujorku u četvrtak proglasila krivim za falsifikovanje dokumenata da bi sakrio plaćanje po*no zvijezdi da ćuti o njihovoj vezi, osudio je odmah proces kao „namješten“ i „sramotu“ i rekao da je on „vrlo nevin“, a da će „prava presuda“ biti donijeta na američkim predsjedničkim izborima u novembru, na kojima će biti kandidat opozicionih Republikanaca.

„Prava presuda će biti 5. novembra, i daće je američki narod“, rekao je on tvrdeći da je novinarima u hodniku suda u Njujorku pošto je proglašen krivim po svim tačkama optužnice u tom krivičnom postupku, a ima ih čak 34.

Tramp je prvi bivši američki predsjednik koji je proglašen krivim u krivičnom postupku.

On će biti predsjednički kandidat republikanaca na predstojećim predsjedničkim izborima u novembru, a rival mu je aktuelni predsjednik, demokrata Džozef Bajden.

Republikanski šef Predstavničkog doma američkog Kongresa Majk Džonson osudio je „dan sramote i američkoj istoriji“ reagujući na to što je Donald Tramp proglašen krivim na sudu u Njujorku.

„Danas je dan sramote za američku istoriju“, rekao je Džonson i dodao da se radi o „čisto političkom, ne pravnom postupku“, i da su optužbe „smiješne“.

Iz izborne kampanje predsednika Džoa Bajdena, saopšteno je da „niko nije iznad zakona“.

(Kurir.rs)

Ostavite komentar