Puštena na slobodu trojka osumnjičena da je tražila novac za informacije o nestaloj Danki

0
69

Bašar Tufankiji, Zakuan Tufankiji i Muhamed Tufankiji koji su uhapšeni u Sarajevu zbog sumnje da su tražili 50.000 evra za informacije o nestaloj Danki Ilić (2) pušteni su na slobodu, potvrđeno je ATV-u.

Portparol Federalne uprave policije Еmil Sućeska kaže da je osumnjičena trojka puštena po nalogu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

”FUP je protiv tih osoba podnio izvještaj tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu i tužilaštvo je naložilo policiji da ih pusti da se brane sa slobode”, rekao je Sućeska.

Prema nezvaničnim informacija izvještaj je podnesen zbog sumnje da su počinili krivična djela pokušaj iznude.

Azra Bavčić, portparol Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, za ATV kaže da osumnjičeni nisu ni sprovedeni u tužilaštvo.

”Tužilaštvo smatra da nema zakonskog osnova za dalje zadržavanje, niti da im se predloži pritvor”, rekla je Bavčić.

Podsjetimo, trojka je uhapšena nakon što se, kako je dosadašnja istraga pokazala, Bašar uključio na čat uživo na TikToku na kojem se komentarisao slučaj nestale Danke Ilić.

Prisutnima je rekao da se djevojčica nalazi u podrumu, da plače i želi majku.

”Želim da mi platite 50.000 evra. Čekam svoj novac”, rekao je Bašar.

Drugi učesnici čata u čudu su komentarisali ”da nije normalan”, ”da je ludak”, da će mu ”doći policija na vrata” i slično.

Tokom saslušanja u policiji priznao je da je širio lažne informacije, odnosno da nije imao nikakva saznanja o tome gdje se nalazi nestala djevojčica, niti je ona pronađena na lokacijama koje su osumnjičeni koristili.

Ostavite komentar