Putin: Međunarodni terorizam ostaje jedna od najozbiljnijih prijetnji 21. vijeka

0
77

Svrha terorističkih napada u različitim regionima svijeta, iza kojih stoje ne samo radikalne grupe, već i obavještajne službe pojedinih zemalja, jeste da se potkopaju ustavni temelji i destabilizuju suverene države, istakao je predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin u obraćanju putem video linka na otvaranju 12. međunarodnog sastanka visokih predstavnika zaduženih za pitanja bezbjednosti.

– Svi nalogodavci, sponzori i organizatori terorističkog napada u “Krokus siti holu” kod Moskve moraju biti identifikovani i kažnjeni – dodaje Putin.

Kaže, da sve specijalne službe i bezbjednosni organi nastavljaju da otkrivaju i proučavaju sve detalje ovog podlog zločina.

– Identifikuju nalogodavce, sponzore i organizatore. Niko od njih ne sme da izbegne pravednu odmazdu – istakao je Putin.

On je primijetio da metode terorista postaju sve sofisticiranije i varvarskije.

– Metode kriminalaca postaju sve sofisticiraniji i varvarskije. To je još jednom pokazao krvavi teroristički napad koji se dogodio 22. marta u Podmoskovlju – naglasio je Putin.

Obraćajući se učesnicima sastanka, Putin je naveo i značaj jačanja suvereniteta i bezbjednosti država, a neophodan uslov za to, prema njegovim riječima, jeste očuvanje i zaštita tradicionalnih duhovnih i moralnih vrijednosti.

Putin je dodao da je Rusija spremna za blisku interakciju sa svim zainteresovanim partnerima u obezbjeđivanju globalne i regionalne bezbjednosti u formiranju novog multipolarnog svjetskog poretka koji odgovara interesima većine zemalja.

Ovom forumu prisustvuje i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Ostavite komentar