Rok za zamjenu registarskih tablica na KiM produžen do 15. decembra

0
91

Rok za zamjenu registarskih tablica koje izdaje MUP Srbije sa oznakama gradova na Kosovu i Metohiji za RKS tablice koje izdaju privremene institucije u Prištini produžen je do 15. decembra.

Riječ je o registarskim tablicama s oznakama Prištine, Kosovske Mitrovice, Gnjilana, Prizrena, Peći i Uroševca.

U međuvremenu, građani sa sjevera pokrajine uzimaju RKS tablice kako bi mogli da se kreću i da bi izbjegli kažnjavanje, prenosi RTS.

Prema odluci privremenih institucija u Prištini, koja je donesena juče poslije podne, srpske tablice na Kosmetu važiće do 15. decembra, a razlog pomjeranja roka je veliki broj zahtjeva za registraciju vozila na RKS tablice.

Zahtjev za produžetak roka prethodno je direkcija kosovske policije za rejon Sjever tražila od ministarstva unutrašnjih poslova samoproglašenog Kosova.

Zamjenik komandira tzv. kosovske policije za rejon Sjever Veton Eljšani rekao je da se automobil sa tablicama KM “vodi kao neregistrovan auto koji ne treba da bude u saobraćaju”.

– To praktično znači – damo tiket od 150 evra, uzimamo tablice, dokumenta i vozač treba automobil da ukloni iz saobraćaja, da odveze kući. Ako vidimo drugi put, onda oduzimamo, konfiskujemo – naveo je Eljšani.

Pitanje ukidanja KM tablica na sjeveru Kosova i Metohije pokrenuo je premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti prije više od dvije godine.

Јužno od Ibra srpske tablice ne koriste se duže od decenije.

Ostavite komentar