“Srbi pokazali jedinstvo, završena Kurtijeva farsa”

0
59

Završena je farsa u organizaciji režima Aljbina Kurtija na sjeveru KiM, saopštila je Srpska lista, povodom referenduma o smjeni gradonačelnika u sve četiri opštine.

– Današnji dan je pokazao više stvari koje se moraju uzeti u obzir u narednom periodu, prije svega od strane predstavnika međunarodne zajednice. Prva je da je Srpska lista bila duboko u pravu kada je pozvala srpski narod da ne učestvuje u ovom Kurtijevom igrokazu, jer je on od samog početka napravljen sa ciljem da ne uspije. Drugo, želimo da jasno ponovimo da smo bili više nego spremni da učestvujemo u ovom procesu kako bi vidjeli leđa i smijenili ove lažne gradonačelnike u našim opštinama, ali nismo željeli da igramo igre u režiji režima u Prištini kojima bi se obesmislio čitav proces i spriječila smjena Kurtijevih pulena, a onda bi oni to predstavili kao nekakav legitimitet – navodi se u saopštenju.

Sljedeća, odnosno treća stvar, koja treba da se uzme u obzir, Srpska lista navodi, to da je današnji dan pokazao kako izgleda demokratija pod Aljbinom Kurtijem, sa dugim cijevima, specijalcima i oklopnim vozilima na biračkim mjestima, kamerama koje snimaju birače i kako se oni izjašnjavaju, odbornicima u biračkim odborima, biračkim odborima bez Srba u njima i brz srpskog jezika na mnogim biračkim mjestima.

– Današnji dan je pokazao visok stepen jedinstva srpskog naroda koji je ostao dosljedan sebi, ali i pružio dokaz da nisu Srpska lista i Srbija oni koji zastrašuju Srbe već Kurti i njegove ilegalne parapolicijske jedinice što je za rezultat imalo prazne ulice na sjeveru KiM danas – dodaje se u saopštenju.

TagsKiM

Ostavite komentar