Šta se krije iza uništavanja dokumentacije u vrtiću i kapeli u Tesliću?

0
43

U Tesliću su se dogodila dva značajna incidenta: obijen je vrtić “Palčić”, a kako saznajemo od neimenovanog izvora, kapela na gradskom groblju pretrpila je istu sudbinu. Oba slučaja su povezana s uništavanjem dokumentacije, što izaziva sumnju i postavlja pitanje kome bi to moglo biti u interesu?

U vrtiću “Palčić” oštećen je inventar i uništena dokumentacija što ukazuju na ciljanu akciju. Možda je neko želio da sakrije nešto ili da spriječi otkrivanje određenih informacija? Trebalo bi napomenuti i to da načelnik opštine Teslić, Milan Miličević, ima interes u ovom slučaju, jer su kadrovi iz njegove administracije zaposleni u vrtiću.

Ako je dokumentacija sadržavala nešto što bi moglo kompromitovati načelnika ili njegovu administraciju, veća motivacija u tom slučaju, ne može biti.

Uništavanje dokumentacije u kapeli takođe izaziva sumnju. Ovo je posebno značajno jer se kapela nalazi na groblju, mjestu gdje se često čuvaju značajni zapisi o pokojnicima, grobnim mjestima…

Načelnik opštine Teslić, čiji resurs komunalno preduzeće upravlja gradskim grobljem, takođe ima interes u ovom slučaju. Možda su dokumenti u kapeli sadržavali informacije koje bi mogle štetiti njemu ili njegovoj administraciji?

U oba slučaja, načelnik opštine ima potencijalni motiv da sakrije i uništi dokumentaciju. Međutim, treba napomenuti da su ovo samo pretpostavke i da je potrebno dalje istraživanje kako bi se i zvanično otkrilo porijeklo ovih incidenata i identifikovali odgovorni.

Građani opštine Teslić, zaslužuju  transparentnost – odgovornost, a nadležni organi treba da preduzmu hitne mjere kako bi se ovi slučajevi razjasnili i spriječili budući incidenti.

Kontroverza oko grobnica i dokumentacije

Čovjek čiji identitet je poznat redakciji, a koji je doživio neprijatnost na gradskom groblju dijeli svoje iskustvo:

Prema njegovim riječima, kada je tijelo njegovog voljenog preminulog člana porodice eshumirano i premješteno u porodičnu grobnicu, on je ponudio da refundira bar 50% od uplate za grobnicu. Međutim, nadležni su odbili njegovu ponudu, tvrdeći da je grobnica njegova i da je slobodan da je proda. Odlučio je da grobnicu prepusti nekom ko nije u mogućnosti da je plati. Kasnije su, kako tvrdi, naplatili istu grobnicu drugoj osobi a njemu slagali da su je dali besplatno.

Ostavite komentar