STOP PEDOFILIJI: Stariji muškarac na Fejsbuku pisao djevojčici (12), supruga ga pravdala pa napala admine stranice

0
281

Profili djece na društvenim mrežama svakodnevna su meta raznim predatorima. Većina slučajeva, nažalost, nikada ne bude otkrivena i ne dobije epilog, što osobama sumnjivih namjera ostavlja prostor da nastave sa aktivnostima vrebanja djece na internetu.

Jedan takav slučaj dogodio se nedavno u našem okruženju, a zahvaljujući stranici na društvenoj mreži Meta “Stop pedofiliji” sve je javno objavljeno.

Naime, muškarac koji se na ovoj društvenoj mreži predstavlja kao “Šofer Busa” pokušao je da stupi u kontakt sa profilom iza kojeg je djevojčica od 12 godina. Profil djevojčice kreirali su administratori stranice u želji da otkriju što više sličnih slučajeva.

Iako upoznat sa godinama stariji muškarac je nastavio da piše poruke i šalje fotografije. Daljim tragom i uz pomoć građana Austrije došlo se do saznanja da je riječ o Elviru Čehajiću iz Banjaluke, trenutno na privremenom radu u Austriji.

Nakon što je “prepiska sa dvanaestogodišnjom djevojčicom” isplivala u javnost, stranici se javila supruga predatora tvrdeći da je riječ o lažnom profilu. Podsjećamo, od muškarca, koji se predstavio kao Šofer Busa traženo je da pošalje trenutnu fotografiju, sa tačno postavljenim položajem ruke, što može da otkloni sumnju da je neko zaloupotrebio fotografije druge osobe.

“Saznali smo da je dotični predator Elvis Čehajić iz Banja Luke (trenutno na poslu u Austriji), koji se koristio lažnim profilom kako bi stupio u kontakt sa djetetom od 12 godina +diverzija). Mnogi građani Austrije su ga prepoznali kao vozača autobusa. Nakon naše objave dobili smo prijeteće poruke od njegove supruge koja nije mogla znati sta njen suprug radi njoj iza leđa, sakriven u WC-u. Ali je isto tako stala na njegovu stranu. Ponovno objavljujemo prepisku i prijeteće poruke koje smo dobili. Sve nadležne službe su upoznate sa slučajem”, stoji u objavi stranice Stop pedofiliji.

Diverzija djeteta jeste lažni profil djeteta iza kojeg stoje operativci. Oni se nikad nikom ne javljaju prvi nego čekaju da se predatori jave.

O čemu je riječ možete zaključiti i samo iz fotografija prepiske.

Ostavite komentar