Svi plakali nakon svjedočenja majke djevojčice ubijene u “Ribnikaru”

0
59

Svjedočenjem roditelja jedne od ubijenih djevojčica 3. maja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu nastavljeno je suđenje u parničnom postupku protiv porodice Kecmanović, odnosno majke, oca i dječaka koji je u toj školi ubio devet vršnjaka i čuvara.

U Višem sudu u Beogradu danas su svjedočili Ninela Radičević i Ivan Božović, koji su ispričali sve što im se događalo 3. maja, opisujući kroz šta su prolazili od trenutka kada je njihova kćerka otišla u školu do saznanja da im je dijete ubijeno.

Pričajući o porodici Kecmanović, njih dvoje su rekli da to što roditelji maloljetnog K.K. nisu primijetili da on sprema molotovljeve koktele u sobi i priprema masakr govori o tome kakva je to porodica.

Oni su u sudnici, u kojoj je bio veliki broj prijatelja porodica ubijene djece i novinara, naveli i da im nije jasno kako direktorka škole, pedagog i psiholog nisu prepoznali da nešto nije u redu sa K.K.

Govoreći o tragediji koja im je promijenila život, otac i majka ubijene djevojčice su poručili da vrijeme nije smanjilo njihovu bol.

Kada je Ninela Radičević rekla da je prvi put svoju ćerku poljubila 6. maja prije 12 godina, a posljednji 6. maja ove godine dok je spremala sahranu, svi prisutni u sudnici su zaplakali.

Nakon Ninele Radičević i Ivana Božovića svjedočiće porodica Čikić, odnosno roditelji dječaka koji je ubijen u masakru 3. maja.

Tužbu u sporu za naknadu štete podnijelo je 27 tužilaca, odnosno članova porodica žrtava masakra, a tuženi su maloljetni K.K. i njegovi majka i otac.

Sud će odlučivati o tužbi, a po završetku parničnog postupka odlučiće da li će prihvatiti tužbeni zahtjev porodica.

Ostavite komentar