TRALJAVO: Ulica u Motikama nakon asfaltiranja izdržala samo 6 mjeseci (FOTO/VIDEO)

0
73

Krajem prošle godine obavljeni su završni radovi na asfaltiranju ceste u Ulici Vuka Jelovca u naselju Motike. Međutim, taj posao nije obavljen kako treba. Kiša koja je pala prije desetak dana učinila je svoje, a asfalt je već propao.

Mještani su se obraćali nadležnima koji su odgovorni za to, ali do danas niko nije reagovao. Na tako malom potezu uočljivo je mnogo nedostataka, što je zaista nevjerovatno. Građani kažu da ovako nešto u najmanju ruku nisu očekivali.

“Treba se vratiti i obaviti posao do kraja,” poručili su oštro nadležnima u Gradskoj upravi.

Iako su poslali dopise nadležnima, još uvijek niko nije izašao na teren. Šest mjeseci nakon postavljanja, asfalt je počeo da se urušava na krajevima. Štaviše, samo asfaltiranje je obavljeno tako loše da se čini kao da je asfalt prosut reda radi. Na slici se jasno vidi da je projekat loše urađen.

“Strašno je što ovako uzaludno troše naše pare na poslove koji traju svega do sutra. Ovo izgleda kao posao za zgrtanje para pojedincima bliskim Stanivukoviću,” rekli su mještani Motika.

Dodaju da će podnijeti krivične prijave protiv odgovornih lica jer se na ovaj način nenamjenski troše pare svih građana. Mještani su ogorčeni i smatraju da je ovo što se dogodilo prava katastrofa.

“Ovo nije elementarna nepogoda, već nepogoda neodgovornih,” rekli su mještani.

banjaluckeprice.net

Ostavite komentar