Uhapšen Željko Simić

0
60

Željko Simić zvani Trnovac uhapšen je u akciji koja je sprovedena u Ugljeviku u kojoj je zaplijenjeno devet kilograma plastičnog eksploziva, detonatori, tri automatske puške i veća količina municije, saznaje ATV.

Radi se o čovjeku koji operativno važi za člana kriminalne grupe odbjeglog Zlatana Ćuka iz Bijeljine.

Njih dvojica su zajedno hapšeni 2020. godine na famoznoj žurci u Suvom Polju kod Bijeljine kada je ”pala” i starleta Tijana Ajfon.

Simiću je, pred Sudom BiH, u toku suđenje za trgovinu kokainom u okviru kriminalne grupe predvođene Daliborom Railićem zvani Dugi iz Prijedora, koji je optužen i kao nalogodavac ubistva načelnika Sektora kriminalističke policije PU Prijedor Radenka Bašića.

Tužilaštvo BiH Simića tereti da je preko Skaj aplikacije komunicirao sa Railićem i optuženom Mirjanom Vujović, te da su između 28. januara i 10. februara 2020. dogovorili isporuku kilograma kokaina, za iznos od 37.000 evra.

U optužnici se navodi da je drogu nabavila Vujović. Simić je, kao vozač dobavljača, drogu dovezao u Prijedor i to sa vozilom koje ima posebno ugrađeni “štek” za te svrhe i predao ga Railiću, koji je isporuku platio Vujovićevoj.

Ostavite komentar