Vrhovac: Investicioni samit u Atini, prilika za nastavak promocije potencijala Srpske

0
122

Delegacija Investiciono-razvojne banke Republike Srpske će na dvodnevnom investicionom samitu koji počinje sutra u Atini, nastaviti sa promocijom investicionih potencijala Srpske i njenih gradova i opština i učvršćivanjem saradnje sa stranim privrednicima, rekao je vršilac dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Dražen Vrhovac.

– Učešće delegacije na samitu idealan je nastavak razgovora započetih tokom septembarskog “Invest foruma” u Banjaluci, kao i za promociju preporuka koje smo dobili tokom Treće investicione konferencije “Invest Srpska” održane od 30. oktobra do 1. novembra u Banji Vrućici kod Teslića – rekao je Vrhovac.

On je podsjetio da su investitori tokom “Invest foruma” pokazali veliko interesovanje za ulaganje, među kojima su i velike svjetske kompanije, saopšteno je iz IRB-a.

U saopštenju je navedeno da je učešće na samitu u Atini prilika da IRB predstavi investicione potencijale, mogućnosti i projekte Republike Srpske, kako raznim institucijama iz velikog broja zemalja svijeta, tako i velikom broju stranih privrednika.

Deseti “DDC investicioni samit” okupiće u Grčkoj finansijske stručnjake i privrednike Evrope i Bliskog istoka koji će razgovarati o ekonomskoj situaciji na globalnom tržištu.

Organizator samita je Globalna fondacija AIM /AIM Global Foundation/, u sklopu čijeg djelovanja se održava i AIM godišnji investicioni sastanak – investiciona platforma koja treba da pomogne zemljama u razvoju da privuku strana direktna ulaganja i obezbijedi okvir za globalnu razmjenu o ključnim principima na kojima se zasnivaju međunarodne investicione politike, strategije i prakse za održivi razvoj radi postizanja globalnog rasta.

Na samitu u Atini, osim Vrhovca, učestvovaće i vršilac dužnosti izvršnog direktora za upravljanje portfeljom i zajedničke poslove Zlatko Popović

Ostavite komentar