Vučić: Sastanak Komšića i Bećirovića sa Kurtijem ukazuje na dvostruke aršine

0
95

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ga čudi sastanak članova Predsjedništva BiH Željka Komšića i Denisa Bećirovića sa premijerom samoproglašenog Kosova Aljbinom Kurijem u Parizu i da to ukazuje na dvostruke aršine kada je riječ o poštovanju teritorijalnog integriteta.

Vučić je rekao da je to dobro za Srbiju da zna sa kim ima posla.

On je naveo da se u Parizu, gdje prisustvuje Forumu mira, nije razgovarao sa Kurtijem, koji je sam birao sa kojim predstavnicima BiH će se sastati.

– Veoma je čudno da su oni /Bećirović i Komšić/ to prihvatili i onda se pitam kakvi su to dvostruki aršini i pristupi prema dešavanjima u bivšoj Јugoslaviji da negde priznajete teritorijalni integritet i tražite da se on poštuje, a sa druge strane onaj od kog tražite da poštuje teritorijalni integritet, integritet njegove zemlje ne priznajete? – upitao je Vučić.

On je istakao da do formiranja zajednice srpskih opština neće doći dok god je na vlasti Kurti koji se “sve vrijeme koristio balkanskim trikovima”, te ukazao da će Srbija učiniti sve da sačuva živote Srba na Kosmetu i mir.

Vučić je rekao da je iz razgovora na Forumu mira u Parizu jasno da fokus svijeta klizi ka Gazi i izraelsko-palestinskom sukobu, te najavio da će o svim globalnim i regionalnim temama večeras razgovarati sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom.

Ostavite komentar