Vučić: Srbi izašli na kraj i sa gorim dahijama od Kurtija i Svečlje

0
30

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je ministru unutrašnjih poslova lažne države Kosovo Dželjalju Svečlji da je Kosovo i Metohija dio Srbije, te da treba imati na umu da su Srbi trpjeli, ali izašli na kraj i sa gorim dahijama od Svečlje i njegovog šefa /premijera samoproglašenog Kosova Aljbina/ Kurtija.

Vučić je naveo da to treba da imaju na umu svi koji misle da mogu sprovoditi siledžijsku politiku nad Srbima, uz podršku onih koji ne bi smjeli da mu je daju.

Komentarišući uklanjanje bilborda u Zvečanu sa fotografijama počasnih građana te opštine i Svečljinu poruku da će na Kosmetu od simbola Srbije ostati samo njena ambasada u Prištini, Vučić je istakao da su to ružni snovi.

“Svečlja treba da zna da je Kosovo i Metohija u skladu sa Rezolucijom 1244 /Saveta bezbednosti UN/ i Ustavom Srbije deo teritorije Srbije. Tako je bilo i biće”, rekao je Vučić novinarima u Vranju.

Govoreći o ultimatumu Prištine da nezadovoljni radnici opštine Leposavić uklone šator ispred opštinske zgrade, Vučić je istakao da je nevjerovatno da je problem šator u kojem se potpisuje peticija za smjenu nelegitimnog gradonačelnika.

Komentarišući podizanje optužnice i proces za primanje mita protiv američkog kongresmena Roberta Boba Menendeza, koji je poznat i kao albanski lobista, Vučić je rekao da se ispostavilo da je tačno sve na šta su on i drugi funkcioneri Srbije upozoravali SAD.

On je ukazao da su Menendez i drugi albanski lobista u američkom Kongresu Eliot Engel decenijama pravili Srbiji i Srbima najveće probleme u Kongresu.

Vučić je podsjetio da je Menendez godinama nazivao Srbe zločincima i govorio sve najgore o srpskom narodu, ističući da se sada pokazuje da je antisrpsku politiku vodio zbog novca, koji je dobijao od Albanca Gazmenda Lite.

“Menendez i slični njemu godinama napadaju mene i Srbiju, a posebno otkad je Kurti došao na vlast u Prištini, a da pojma nemaju o ovom prostoru. Pokazuje se da su to radili za novac, ali će sada svi da se prave ludi, ponašati se kao da se ništa nije desilo i učiniti sve da zaborave Menendeza, koji je radio protiv naše zemlje”, rekao je Vučić.

Vučić je danas, zajedno sa ministrom zdravlja Srbije Danicom Grujičić, obišao radove na rekonstruciji bolnice i porodilišta u Vranju, u šta je uloženo 26 miliona evra.

Govoreći o investicijama u zdravstvo Srbije, Vučić je istakao da je samo prošle godine izdvojeno 44,4 milijarde evra i najavio da će u naredne tri godine biti rekonstruisano ili izgrađeno 59 porodilišta u Srbiji, jer je cilj države da poveća natalitet.

Vučić je najavio da će Vranje uskoro dobiti najveću investiciju u tom gradu, jer država pregovara sa investitorom iz NJemačke koji planira da zaposli 1.500 radnika.

Ostavite komentar