Vučić: U prethodne četiri godine urađeno više nego u prethodnih 70 godina

0
44

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u prethodne četiri godine urađeno više po pitanju gasne interkonekcije nego u prethodnih 70 godina.

On je na konferenciji za medije nakon puštanja u rad gasne interkonekcije Srbija-Bugarska u Trupalu kod Niša istakao da neke zemlje uopšte nemaju gas, te da je za Srbiju važan razvoj gasne interkonekcije, između ostalog, i zbog reindustrijalizacije.

Vučić je rekao da je sa Bugarskom dogovoreno da se i predsjednici dvije zemlje čuju ako bude bilo potrebe kako bi se smanjile “bilo kakve incidentne situacije između Srbije i Bugarske” i kako bi se na najbolji način rješavali problemi.

Vučić je istakao da se gradi gasna interkonekcija prema Sjevernoj Makedoniji, kao i da se nada da će moći da se gradi i prema BiH i i Republici Srpskoj.

Pored toga, naveo je da će sledeće godine krenuti radovi na izgradnji naftovoda između Srbije i Mađarske.

– Moramo da gradimo naftovod između Srbije i Mađarske kako bismo mogli da imamo bolji pristup jeftinijoj nafti – rekao je Vučić i dodao da Srbija mora da radi i na diverzifikaciji snabdjevanja naftom.

On je dodao da će se raditi na tome da sljedeće godine stopa rasta bude četiri odsto, uprkos tome što MMF prognozira stopu rasta od 3,6 odsto.

– To će značiti mnogo veće povećanje plata i penzija, da ćemo morati mnogo da investiramo kao država, ali i da raste stopa stranih investicija – naglasio je Vučić.

Istakao je da Azija postaje sve značajniji investitor u Srbiji i da vjeruje da će se taj trend nastaviti.

Ostavite komentar