VUČIĆ ZABRINUT: “Situacija oko Kosova i Republike Srpske biće postavljana na sve oštriji način”

0
70

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da se plaši da će situacija oko Kosova i Metohije i Republike Srpske da bude postavljana na sve oštriji način, kao i da će Zapad da bude sve nervozniji uoči ruskih izbora 17. marta.

Pojasnio je da je za očekivati da će ruski predsjednik Vladimir Putin pokušati da ostvari uspjehe na bojnom polju. Naglasio je da Rusiju ne možete pobijediti ratom i da to sada mijenja sve.

Vučić je rekao da će “jastrebovi protiv Srbije” biti još oštriji, jer je izvjesno da će ruski predsjednik Vladimir Putin pojačati napade u Ukrajini, a slijede i izbori na Tajvanu i za Evropski parlament.

– Oni koji su jastrebovi protiv Srbije biće još žešći poput /evroposlanika Klemena/ Grošelja i Viole Fon Kramon do svih ostalih koji će doći da nam sole pamet, da nam objasne da nije bio dobar izbor, da nema demokratije ovde, a oni su mnogo velike demokrate. I to će da rade sve do maja – naveo je Vučić.

On je dodao da se tada “cio svijet seli” u Sjedinjene Države gdje će biti održani predsjednički izbori.

– Imaćemo utakmicu koju ceo svet čeka, a mi moramo politički da preživimo i ekonomski napredujemo. Moramo da imamo iskusne ljude da taj naš brod vodi – rekao je Vučić za Televiziju Hepi.

On je naveo da je ekonomija Srbije dobra i da će zemlja po tom pitanju biti uspješna, ali da “ne može da raste ako ima tih spoljnih problema”.

Vučić je rekao da će ekonomija Srbije, prema procjenama Međunarodnog monetarnog fonda, iduće godine rasti 3,6 odsto, ali da bi to moglo da iznosi i četiri odsto, što bi značilo novo drastično povećanje plata i penzija, prenosi RTRS.

Rusiju ne možete pobijediti ratom i to sada mijenja sve

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je za očekivati da će ruski predsjednik Vladimir Putin pokušati da ostvari uspjehe na bojnom polju. Naglasio je da Rusiju ne možete pobijediti ratom i da to sada mijenja sve.

Dodao je i da slijede i izbori na Tajvanu i za Evropski parlament.

– Oni koji su jastrebovi protiv Srbije biće još žešći poput Grošelja i Viole fon Kramon do svih ostalih koji će da dođu da nam sole pamet, da nam objasne da nije bio dobar izbor, da nema demokratije ovde, a oni su mnogo velike demokrate. I to će da rade sve do maja – rekao je Vučić.

Dodao je da se tada cio svijet seli u SAD gdje će biti održani najveći izbori, ali to ništa ne znači.

– Imaćemo utakmicu koju ceo svet čeka, a mi moramo politički da preživimo i ekonomski napredujemo. Moramo da imamo iskusne ljude da taj naš brod vodi – rekao je Vučić.

“Vodimo slobodarsku politiku – nismo uveli sankcije Rusiji”

Vučić je govoreći o ministarki spoljnih poslova Njemačke Analeni Berbok istakao da je tri puta razgovarao sa njom i da ne misli da je ona neobrazovana, već da je talentovana, da razumije politiku, ali da se plaši da oni svi žive u nekom svom svijetu i da neće da vide realnost.

Naveo je da i oni koji tobož daju ogromnu pomoć Ukrajini daju joj, kako kaže, ne zato što joj stvarno pomažu već zato što gledaju da pomognu sebi i nanesu što veće gubitke Rusiji.

– Srbija je jedina zemlja u ovom dijelu Evrope, možda i cijeloj Evropi koja je na evropskom putu, a sebi daje za pravo da vodi slobodarsku politiku, nijednoj sankciji protiv Rusije se nismo priključili, jer imamo svoje interese – naglasio je Vučić.

Vučić je dodao da su najmoćnije sile u EU nastale na niskim cenama ruskih energenata.

– Roterdam, luka, kao i Hamburg, BASF, centar hemijske industrije… Upozoravao ih je direktor BASF-a šta će se dogoditi, niko nije hteo da ga sluša. Neki kod nas se tome raduju, ali ja ne mogu, zato što kada Nijemci kašlju ekonomski, mi tada imamo upalu pluća – rekao je predsjednik Srbije.

Naglasio je da ne razume baš najbolje politiku koju vodi Njemačka, posebno po pitanju Kosova i Metohije.

Vučić je rekao da Rusija nije prošla neoštećena sankcijama, ali da je predsjednica ruske Centralne banke RF Elvira Nabiulina uradila odličan posao.

– Video sam koliko je Putinu stalo do nje. Vidim da je izuzetno ceni, i to je velika stvar koju je ona uradila, da ne dođe do kolapsa valute, da ostane nizak spoljni dug. Samo kažete – kapa dole – naglasio je, prenose beogradski mediji.

Ostavite komentar