Vučić: Zapad neće odustati od nezavisnosti Kosova*, bićemo izloženi pritiscima

0
36

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Zapad neće promijeniti svoje stavove o nezavisnosti tzv. Kosova i da će Srbija i u budućnosti nesumnjivo biti izložena pritiscima.

– Nekada gledate kako da naš srpski brod između svih stijena i problema sa kojima se suočavamo, dovedete do mirne luke. Nekada popustite, usporite, nekada ubrzate, ali uvijek čuvajući svoje vitalne nacionalne i državne interese. To ćemo nastaviti da radimo i u budućnosti – rekao je Vučić za RTS i dodao da Zapad svoje stavove o nezavisnosti tzv. Kosova neće promijeniti i da od toga neće odustati.

Predsjednik je dodao da srpskom narodu može da obeća da će pametno odgovorno i mudro čuvati KiM i sve strateške interese Srbije.

Istakao je da je juče čuo poruke sa sjeverne tribine Marakane u kojima su navijači Zvezde poručili da je Kosovo Srbija, ali i da ih je čuo i njegov gost predsjednik Mančester Sitija Kaldum Al Mubarak, koji je ocijenio da je to veoma važno pitanje za Srbiju.

Predsjednik je rekao da Srbiju u predstojećem periodu očekuje veliki privredni i ekonomski rast, kao i da će nastaviti da štiti svoje nacionalne i državne interese, ali pametno, ne dovodeći u pitanje ekonomske prosperitete i budućnost Srbije.

– Štitićemo naše nacionalne i državne interese, ali pametno ćemo to raditi, ne dovodeći u pitanje ni ekonomske prosperitete i budućnost Srbije što je veoma važno. Čuvaćemo mir, stabilnost, vodeći zemlju na putu ka Evropskoj Uniji, ali uvijek čvrsto čuvajući naša tradicionalna prijateljstva sa Ruskom Federacijom, Narodnom Republikom Kinom, arapskim zemljama, brojnim afričkim, latinoameričkim, azijskim i to će biti politika Srbije – rekao je Vučić na RTS-u.

Kako je rekao, u narednom periodu Srbiju očekuje još niža stopa nezaposlenosti koja je danas na najnižem istorijskom nivou, nastavak reindustrijalizacije zemlje, ali i ulaganje u superkomputere, u data centar, u IT industriju.

– Očekujemo dalju modernizaciju Srbije, izgradnju pruga, puteva, svega onoga što neki nisu mogli da rade dok su bili na vlasti – poručio je Vučić.

Ostavite komentar